Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Várható-e fordulat a Helmeczy ügy kapcsán?

2008.08.07. 09:48 :: Saman

Amikor kb 3. hete besoroltam rovatokba a blog cikkeit, rájöttem, hogy valójában a REBARBARIZÁCIÓ az egyik olyan száll, amelyről a blogomban "puffogok". Kb. 8 hete találtam rá erre a szóra.

Akkor még nem gondoltam, hogy anyám  ügyvédje űberelni fogja minden eddigi elképzelésünket az ország balkanizélésével kapcsolatban. (Utálom, hogy mennyi gengsztert ismerek így, más szálakon!) (Mármint politikust.)

Ahogy jöttek föl az újabb és újabb hírek, mindíg elhessgettem magamtól, hogy a gép elé üljek. Úgy gondoltam, hogy az a "népies" hangvételű viccelődés, amit ezügyben a Hír TV műsor előtt megírtam, pont elég! Annyira beletenyert a Helmeczy úr ebbe a témába, hogy muszáj még rágni ezt a csontot.

Azért voltam büszke magamra, hogy ezt a szemetet nem lehet már más perspektívából jobban megvilágítani, mint az szempont, hogy ebben az országban a "haverkutya" megbízhatóbb intézményesültségnek számít, mint az igazságszolgáltatási apparátusok meg a kormány. Hiába: A BELSŐ MŰ!... A TUDÁS ÉRTÉK! Ennek a kutyának biztos valami japán mestere lehetett! 

Ha egyszer majd elkezdjük a tudástársadalom perspektívához való felzárkózást, majd tudjuk, hogy hová forduljunk! A kutyáink! Azok jók! Ennyit a kutya segge perspektíváról!

Érdekes volt az az ellentámadás, hogy bepróbálkoztak a Célpont stáb kreálmányának beállítani ezt az egészet, miközben a hangfelvételek minden kétséget kizáróan arról szólnak, hogy az ügyvéd úr itt megfizetni igyekszik a fiúk kicsinálását. Még jó hogy azzal nem állnak elő, hogy a Helmeczy is csak azért mondja ezt, mert a Célpont őt is beszervezte...Ez lesz majd a Fedák Sári a jövő héten!

Annak örültem a legjobban, hogy az ügyvédi kamara elkezdte tisztába rakni azt az oldalt, hogy ha a bíróság esetleg nem is tud érdemben állást foglalni az ügyben, magyarul nem biztos, hogy elítélik Helmeczy-t, de attól még az Ügyvédi Kamara fegyelemi testülete leveheti az ügyvédi listáról azt, aki maffia módszerekkel lefizet valakit azért, hogy besározzanak sajtómunkásokat!

Éppen elég bizonyíték hangzott el a sajtóban erről. Hallottuk ország világ előtt! Azért vannak ezek a testületek, hogy ilyenkor lépjenek.

"Ügyvéd nem adhat megbízást bűncselekményre!" pont!

Ez az ügyvédi hivatás sok-sok igyre bugyrával ellenkezik. Vannak olyan esetek, amikor teljesen világos, hogy ez nem egyeztethető össze az ügyvédi szakmai normákkal! Az ügyvédek is az intézményességben vetett bizalmunkat építgetik. A legtöbbjük a jog (esetleg az igazság) uralmában vetett hitünket erősíti, mások pedig a politikusok megbízásából keresik azokat a technikai és mellesleg jogilag esetleg tiszta(?) lehetőségeket, hogy miként lehet újságírókat és szakszervezeti vezetőket eltenni láb alól.

A bűnözők is nagyon otthon vannak a procedúrákban, így sokmindent meg tudnak úszni, a politikusok is pont ezt csinálják a társadalmi kontrollal. Tudják, hogy technikailag nem fogják a civilek átlátni a dolgokat, ezért úgy alakítják a helyzeteket, hogy ne legyen olyan demokrácia, ahol az átláthatóság megvalósulna. Ha ez mégsem igaz, akkor meg az igazságszolgáltatás úgysem csinál semmit! Az Állami Számvevőszék épp most készített jelentést arról, hogy az EU fejlesztési forrásokból eddíg 300 milliárd forintot nem hívtunk le, de legalább... A pártokrácia így ideig óráig még fenntarthatja ezt a nem átlátható, de számukra legalább tolvajlás ügyben használható elosztási szisztémát, ami van.

Itt egy "túlképzett" bűnöző, bizonyára átgondolta, hogy miként is fogja ő valamelyest megúszni ezt a felbújtási ügyet, de a nyilvánosság időközben mindenről képbe került. Hiába a technikai fejlődés, meg a jedi akaraterő...

Csakhogy az Ügyvédi Kamara is egy önkormányzat, aminek van olyan testülete, amely akár elveheti az ügyvédi jogosítványait annak aki bűnöző, aki személyesen akkora támadást intéz a demokrácia ellen, hogy az embernek leesik az álla!

Beindult az ejtőernyős pártfunkció körüli szervezeti automatizmus is, vélhetően a futbalszövetség is kizárja majd vezetőségéből Helmeczyt! A Fradibarát civil szerveződés vette a fáradtságot, és indítványozta az ügyvéd úr fegyelmi ügyét a Kamaránál!

Jó látni, hogy a civil kontroll, akkor is határozottan az asztalra csap, amikor várhatóan az "igazságszolgáltatás" simán be se veszi az ügyet! Dedós procedúravitát folytatnak arról, hogy a hatóságok felé ki - kit, mivel jelentett fel. A Hír TV gondolom elindítja az ügyet a bemutatott kazettával, Helmeczy meg a nemtudjukkinek bejelentette a nemtudjukmit, ezért, mert ő maga nem adott felhatalmazást magának arról, hogy nyilvánosságra hozza a nemmondjukimit!

Persze a nyilvánosság, mint fellebbezési lehetőség már mindent tud! Abban persze lehet bízni, hogy nincsenek tiszta szabályok, így valószínüleg a túlképzett bűnöző (ügyvéd) bizonyára nem lesz elítélve, sőt vélhetően megvédi bíróság - kormány nemlétező függetlensége. De ezesetben a demokrácia töredékes működése is elég lehet!

A blogban feszegettük azt a kérdést, hogy a hazai politikusok vajon elindítanak valami rendteremtő - akár autoriter váltást, vagy a civilekkel lesz valami nagy népi közmegegyezés, vagy a politikusok tovább növelik a káoszt, vagy a nép gerebje nyélre kap és elkergeti a politikusokat? A blog olvasók (10-en) elsöprő többséggel a káosz további növelésében hisznek! Tessenek még szavazni please!

A civil oldal képes kiutasítani ezt az abnormális maffiózó csapatot az ügyvédi testületből. Kicsi siker, de piszkálná az igazságosságba vetett hitemet, ha kudarcot vallana a barbarizálók elleni küzdelem! Zuschlág után megvan a második per?

Szurkolok magunknak!

 

4 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr58604671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://magyarido.blog.hu 2008.08.07. 11:26:28

Sámánmester!

Kellene néhány látványos siker a civiltársadalom aktivizálódásához, bizony, ez sokat dobna a dolgon: de ez önmagában még édes kevés lenne az elmaffiásodott politikai elit érdemi megzargatásához.

Van egy vízióm. Mit szólsz te ehhez? Mondom:

kétkamarás parlament, a felsőházban az egyházak, a nemzetiségek, a hivatásrendi szervezetek, kamarák, szakszervezetek, szövetségek, tudományos testületek stb. által adott képviselőkkel. Ez talán meg tudná fogni a pártokrácia gátlástalan és parttalan tobzódásában. Vagy nem?

ü
bbjnick

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2008.08.07. 15:11:22

Mondasz valamit Nickmester!
Mostanában kezdek elbizonytalandoni, hogy mi lehetne kathartikus a köznépnek...

Nem lenne hülyeség azügyben nagy civil koalíciót összekovácsolni, hogy legyen mindenütt kétkamarás döntéshozatal! Kezdve a parlamenttel!

Akár arra is készülhetnénk, hogy a trónfosztás 100. évfordulójára csináljunk valami royalista identitás mozgalmat, mert ebben a király nélküli 100 évben annyit szívtunk azzal, hogy nem vagyunk képesek rendesen intézményekben gondolkodni, hogy...

De minimum ez a kétkamarás sztori ez lehetne váltás. Lezárná ezt a sötét mutyi korszakot! Ha az EMBEREK hajlandóak ezzel foglalkozni...

Márpedig nélkülük nem megyünk előre!

bbjnick · http://magyarido.blog.hu 2008.08.08. 08:33:06

magyarido.blog.hu/2008/08/08/magyarorszag_megmentese_1_a_jovo_heten_ujra_megprobaljuk

Kedves Sámán!

Ez a link egy kis adalékhoz vezet (a témában) vagy micsoda:-)

ü
bbjnick

süti beállítások módosítása