Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Részvételi demokrácia a rendszerváltás után

Újra elindítom a hazai közélet tudás alapú tásadalom és NGO nézőpontú értékelését, mert reményt látok arra, hogy Csipolla fel fog ébredni Mário hipnóziásból!

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Tudás társadalom remény és a 2024-es választási küzdelem

2024.06.02. 06:00 :: Saman

A választási hajrába beforduva, egyre többet nézem Gulyás Mártonék youtube csatornáját, és a TV vita 18 év szünet utáni, rendkívüli hullám verésre, itt a blogban is reagálni támadt kedvem ekkora hosszú szünet után.

A szakértői bezsélgetésekben az a kép merül fel gyakran, hogy az orbán NER rendszere, nem az első Orbán kormány alatt születik, hanem a kétharmados korszakot érdemes csak ennek tekinteni!

 

Azok akik Márton asztalánál ülnek, talán a könnyebbség kedvéért is 2010-es időszámítást használnak, csak ritkán vezetik vissza a hallgatóságot a Horn Kormány és az első Orbán kormány idejére.

 

Márton 12 éves volt akkor, Magyar Péter 17.

 

Az Antal kormány alatt, nekem az az alap élményem, hogy a késő Kádári években megfogalmazódott vágyak, a demokrácia, a szabad piac, a nyugathoz való integárció, eufórikus hangulatban vezettek el odáig, hogy végtére is a szocialista korszak 40 évét, rendszerváltással egy nyugati tipusú demokárica váltotta fel!

 

Az orbáni csapat azonban, azonnal hozzá látott ennek felszámolásához! Akkor 1998-ban megkötötték az ellenzék vezető pártjaival az MSZP-vel azt a paktumot, ami a közelgő EU csatlakozás, forrás elosztási korszakára is, nyakunkba hozta azt a meghekkelt demokratikus rendszert, és kiiktatott jogállamiságot, ami ma, történelmi teherként ott ül az ország nyakán!

 

A Halász- Zuschág paktum első működése az 1998-as civil szervezeteket támogató parlamenti bizottsági döntés, ahol elhatározták, hogy eztán a pártlisták rangsorát használják, és félre lökik a tagság / tevékenység / társadalmi hasznosság logikák alapján felállított szakértői rangsort!

 

Az innen kibontakozó agresszió örvény, mai állapotában, nemcsak poros kis vidéki egyesületek, alapítványok, mozgalmak, megerőszakolásában fekete öves, hanem az Alkotmány Bíróság, a 20 TV csatorna, az Ügyészség, a világ legtöbb országában független bíróság, az egyetemek stb. stb nyugatiatlanításához láttak hozzá és érték el azt a pontot ahol ma tartunk! A Puszini szinttől már csak a rendszeres deportálások választják el a magyar közéleti állapotokat!

 

Így alakult ki az újbeszél, amiről Tompika pénteken ismét kitűnő esetpéldát szolgáltatott, majd másnap orbán viktor "mindenki háborúba küld benneteket" beszéde megmutatta, hogy micsoda Patyonkin világban élünk!

Anno Hitler 15 évet töltött el azzal, hogy a saját országában kifutó agresszió spirált, világháborúvá terjessze ki! 1933 és 1945 van az a történelmi időszak, amikor is a saját pártjában, a parlamenti ellenzék soraiban, a korlabeli nyilvánosság média és civil szervezeti oldalán elkezdődik egy mai embernek is ismerős értelmiségi ellenes korszak, amiben viszonylag hamar belépett- abban a korban a párttársak és egyéb útban lévő németek - fizikai félre állítása.

A mostani ilyesmik, az 1998-óta hatalmon lévő orbán csak a független intézmények elfoglalásával és belső tisztogatásokkal lefolyt semlegesítésekkel érte el azt, hogy ma a sajtó nem kérdez, az ügyészség nem nyomoz, és a forráselosztási "fejlesztési" rendszerek lerohasztják a mezőgazdaságot és egyéb szektorokat, a kiskereskedelemhez hasonlóan, vagy a vendéglátáshoz hasonlóan az ágazat egyes szereplői nehéz éveket élnek meg, akár a maffia szerű életveszélyes fenyegetések "hétköznapi eset, vértől mocskos út" - ahogy Hobo megénekelte... beköltöztek a hétköznapjainkba!

Kéri László mostanában a kommentjeiben gyakran emlegeti, hogy Magyar Péter az országot járva nyilván találkozik ezekkel az esetpéldákkal! Én magam is néha amikor pár napot Magyarországon töltök, felkapom a fejem arra, hogy a szabadnapján Oszkár telekocsi - taxisként fuvarozó rendőr, amikor a Sóstói erdő sorompóját átlépi, mondja, hogy itt ez az ital nagykereskedő, aláírta hogy a cégét eladja a "man in black" ügynöknek, mert ugyan mit tehett volna az államhatalom acsarkodásával házaló erőszakkal szemben!

Nyiregyházán a Kemencést tartották az unokatesóim az egyik legjobb étteremnek, ahová nem iskerült bejutnunk évekig, a rendszeres teltház miatt! Mire sikerült egyszer beülni, akkorra már Pénztáros Lőrinc tulajdolja azt is! Persze messze nem volt már telt ház, és a kaja is távol került a csúcsminőségtől!

Sztálin egy kicsit hosszabb időt, 30 évet töltött 1922-től 1952-ig népe irtogatásával és félelemre, erőszakra, jogtiprásra épülő személyi kultuszának fenntartásával.

Ekkora időtávtól az orbánizmust egyetlen választási ciklus választja csak el! Talán a napokban dől el az, hogy fanatikus híveik megadják e ezt a következő 4 évet pártjuknak!

Ennek a blognak az elindulása óta nagyjkából 1000 cikkben reagáltam arra, hogy a rendszerváltással megszületett modernizációs remény, a jóléti társadalom modell, esetleg a tudás alapú társadalom irányú kulturális fejlődés mekkora nyomás alá került 1998-ban az MSZP-FIDESZ paktum óta!

 

Szurkolok Magyar Péteréknek, hogy a Tisza tisztítsa meg korunkat attól a szennytől, ami ebben a 26 évben rá rakódott! Annak örülök, hogy a 18 évig szünetelő TV vita ebben a 2024-es állapotában felemlegette a tudás társadalom szempontokat, a mezőgazdaság finanszírozás reformját, de egyelőre a setétség korában élünk, ahol ez a szempont nincsen napirenden!

   

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr2818419459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása