Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Elhunyt Szmicsek Gizella, a KULTÚRKÖR neves képviselői közül először temettünk valakit szombaton.

2007.10.27. 19:37 :: RDH

Ma voltam a volt Mikroműhely Egyesület egyik alapítójának Szmicsek Gizellának a temetésén. Jó volt találkozni újra régi barátokkal. Nekem is felemelő volt belenézni abba a tükörbe, ami a Gizi kultúrkörös élet története.

Az ország legsikeresebb ifjúsági vezetőképző csapatához tartozott a 90-es évek elején, sokat dolgozott velem az EDÖK-ben, ő írta az „Értékelés az iskolában” társadalmi vitaanyagot, ami messze a legnépszerűbb mérlegelő vitaanyag volt. Később az angol tanításban kísérletezett ki egy egyéni értékelési rendszert, ami azt mérte, hogy önmagához képest fejlődik-e a diák a nyelvtanulásban.

Egy ideje a Zöld Kakas Líceum csapatát erősítette, ahol a más iskolákból kiebrudalt gyerekek érettségire való felkészítésével foglalkoznak. Ő volt a motorja az ET programnak, ahol az általában dolgozó fiatalok szombatonkénti felkészítésével, egyéni szerződések mentén segítettek az Egyéni Tanrendből eredő felkészülés túlélésében. A Zöldkakas mintaértékű mentor programot hozott létre, amely lényege, hogy a pedagógusok módszertani repertoárjuk bővítése érdekében más hazai iskolákban töltenek el egy kis időt.

Alkotó, életvidám, kreatív hangulatot és életművet hagyott maga után! Hiányozni fog a vidámsága, egyéni, senkiéhez sem hasonlító elemző szemlélete.

Barátai, tanítványai, munkatársai szertettel búcsúzunk Tőle

3 komment

Címkék: oktatás közösségfejlesztés

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr11210569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erdélyi Ilona · http://www.erte.hu 2007.10.28. 21:44:17

Biztosan nagyon rossz érzés lehet egy ilyen értékes barátot elveszíteni. Úgy látom abból amit leírtál, hogy Ő is, hasonlóan sok civil barátomhoz, szerette a kihívásokat!
Fogadd együttérzésemet.
Ica

zk tanulo 2008.02.07. 17:31:36

Mélységesen megrendített a hír, hogy ő már nincs közöttünk. Lehajtott fejjel, némán adózok fantasztikus személye előtt. Neki köszönhetem jó magam és még nagyon sokan mások, hogy leérettségiztünk. Irányt mutatott és segített elindulni azon az úton, ami egy sokkal jobb élet felé vezetett. Tudom már késő, de szeretnék neki mindent megköszönni, amit értünk tett. Őszinte fájdalommal búcsúzom tőle...

mo'at 2018.11.03. 14:12:44

Az 1987/88-as tanévben tanított nekem oroszt 9. osztályban. Nagyon szerettem, tanárként és emberként is egy friss, progresszív koncepciót képviselt. Rendkívül sajnálom, hogy akkor elment az iskolánkból (terhes lett) és szem elől tévesztettem. Jó lett volna ismerni tovább is.
süti beállítások módosítása