Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Tisztul a kép?

2013.07.23. 13:25 :: Saman

"Az úgynevezett kisvállalkozói érdek-képviseleti szervezetek mélyen hallgattak. Nem születtek értelmiségi charták, nyilatkozatok, ahogy a kisemmizett trafikosok tüntetésein is csak néhány tucatnyian lézengtek."

A civil érdekvédő nevében had érezzem úgy, mintha ez a kis újságíró arcon dobott volna kesztyűvel!

Mi igen is próbálkozunk a saját közösségünk nevében beszélni!

A sajtó mennyire partner abban, hogy hangunkat ne nyomja el a predátor mocskok kórusa?

Az egyszerű ember hatékonynak ítélheti meg az érdekérvényesítési munkánkat?

A kisember bizton bízhat az energiabefektetése megtérülésében, ha mondjuk egy utcai demonstráció vagy egy fórum erejéig csatlakozik a "felszólalókhoz"!

Magyarországon a döntéshozók szinte soha sem vonják be a döntés előkészítési folyamatokba vagy az értékelésekbe az ÉRINTETTEK TÁRSADALMI ÖNSZERVEZŐDÉSEIT és a KULCSFONTOSSÁGÚ SZAKÉRTŐKET! Az újságírók pótolni szokták ezt a hiányosságot?

Ha a predátorok kihagynak bennünket, akkor az újságírók rohannak hozzánk és azonnal az orrunk alá dugják a mikrofont, hogy az ÉRNTETTEK HANGJA is a nyilvánosság előtt elhangozzék?

Sajnos nem!

A pincsikutya sajtó majd akkora felelősséggel bír a PREDATOR korszak kialakulásáért, mint maga a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe!

Ha a nép észhez tér, szükséges a II. világháború utáni Németországhoz hasonlóan, ezeket a bűnösöket eltanácsolni a szakmájuktól.

Anno a fasisztákat kipaterolták a szerkesztőségekből, az iskolákból, az egyházak vezetéséből etc. Az a politikai szocializációs krízis, ami itt kialakult, szintén indokol ilyen lépést!

Nem tudni, hogy ez a kártyavár 2 nap mulva, 2 hét mulva, 2 év mulva vagy 20 év mulva dől össze.

De mi legyen utána?

Ma több olyan cikk jelent meg a nol.hu-n, ami tisztán a kirekesztő és versenykorlátozó modell ellen emeli fel a hangját. Az említett cikk kifejezetten sápitozik a civil érdekvédők hangja után, ahogy ez a bevezetőben idéztem.

Már vagy 5 éve szorgalmasan reklámozok egy szociológiai modellt, amely a "jóléti társadalom vállsága" ügyben felrajzolt egy diagrammot. A New Deal, majd az a mentén kibontakozó magas minimálbérre és magas foglalkoztatottságra alapuló rendszer, a koordináta rendszer "integráció párti" és "verseny mániás" negyedében táborozik, míg a szerzőpáros az Oroszország és utódállamai társadalmi fejlődési pályán, a "kirekesztő és versenykorlátozó" negyedben felfedezték a PREDATOR társadalom építkezési modellt.

Épp a héten azzal van tele a sajtó, hogy az egyik tigrisbundás nagy nemzeti ragadozónk annyira telezabálta magát földekkel, hogy ki kellet hánynia az OTP részvényeit.

Az egyszerű emberek számára a "ragadozók földje" lakhatatlanná válik.

Sokfelé, arra már nem nagyon ismerik a fűtést vagy a tisztességes ebéd fogalmát.

Magyarországon is az elmúlt 5 évben a hétköznapi emberek bérénél, a vásárlóérték fele, valahogy elveszett.

A ragadozók fele annyiért foglalkoztatják a munkaerőt és ez a helyzet csak fokozódni fog, hisz se helyi, se országos béralku nincsen! Nem is várható, hogy ezek a kommunikációs csatornák újra kicsíráznak, kinőnek a földől. Amikor kuszaszem vagy a nagyfőnök nagy nemzeti szárnyalásról beszél, olyankor azt jósolják, hogy ez a 49-hez hasonló helyzet elébb utóbb esőt lát és kivirágzik. Akkor majd megtapasztaljuk a 8-10%-os GDP növekedés érzését. Ez eddig nem jött be!

Ez elején mindenhová odaírtam, hogy a modell az Iversen Torben, Stephens, John D. szerzőcsoporttól származik, de kiderült, hogy az az előző hasonló témájú cikk a kötetben. Már hónapok óta tervezem, hogy lebucskázok a könyvtárba és megnézem. Odahaza próbálkoztam a Parlamenti Könyvtárban, de sajnos oda már nem engedtek be :(

Ezúton is köszönöm a magyar sajtónak, hogy 5 év alatt sikerült végre felismerni ezt a jelenséget! Most, hogy már kiszúrja a szemünket, végre vette a fáradságot valaki és belegondolt, hogy a trafikosok vajon most hogy vannak?!! Most épp azzal vagyunk elfoglalva, hogy szegény Csányit mi lelte!

Az én listámon kocsmai játék automaták és a temetkezési vállalkozók is eklatáns példái a piacfaló pártmaffiának.

Az egész persze ennek a világnak a szemmel tartása folyamán rajzolódott ki előttem:

Mentor programok, szociális szövetkezetek, tranzit foglalkoztatási modell, EQUAL, LEADER, HEFOP 2.1.2. TAMOP 3.4.1., a Göncz Kinga vagy a Gyurcsány minisztériumban kiosztott ifjúsági szervezeteknek ítélt támogatások, kormányzati számítógép osztogatás, NETREKÉSZ program etc. etc. Nap estig tudnám sorolni!

Akármi, amihez a Halász - Zuschlág paktum után hozzáérnek, az az életvilég hamu martaléka lészen!

Ezúton is szeretném megköszönni a hazai sajtónak, hogy erről a jelenségről "átfogó képet" sikerült eltakarniuk ebben a 15 évben!

Amikor szerveztem a "Munkahelyteremtés" majd az "EU mezőgazdasági támogatások" társadalmi vitát, akkor nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy megmutassam a vitaindító füzetben, hogy az EU statégiák majd akkora felelősséggel okolhatók a hazai mélyszegénység kialakulásáért, mint a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe.

Lényegében a kettőjük alkuja katasztrofális gazdaságszerkezetet hagyott maga után a vidéki élettérben.

A hazai vizsonyok megértéséhez nem elgendőek a közgazdasági fogalmak. Le kell mennünk a premodern ember világképének a szintjére és azt a kérdést kell boncolgatnunk, - az ő kedvükért - hogy mi a kénküves tüzes isten nyila az a bankhitel?

Minek az?

Nem ártalmas?

Megint sikerült a kisvállalkozói hitlet és a lakáshitelt kiiktatni az életvilágból! Ez máris maga a mennyeknek országa!

Az a világkép, amely szerint a "tisztességes ember" valamilyen önellátó mezőgazdasági termelésből él, és nem foglalkozik a városlakók manipulációjának világával, az időnként nekiáll és kiirtja a városlakókat.

A bankellenes törvényeinkben ez a "gazdaságfejlesztési stratégia" jelenik meg.

Érzelmileg nem tartunk ott, hogy a kancatejen alapuló gazdasági modell dicső hőskorából, vagy az önellátó földművelő életmódból megérkeztünk volna a mai Európába.

Nem ezen a modernizációs síkon élünk! Legalábbis a céljaink és a célkitűzési procedúránk biztosan nem! Az antiszemitizmus is ezért fontos ennek a kurzusnak! Erre épül a világképe! Ennek 80%-os kivívott elfogadottsága van a parlamentben!

Mi magyarok nem tudunk alkudni és nem is hiszünk abban, hogy erre bármi szükség lenne!

Ím ez a cikk, mint ahogy számos EU politikus felfedezte már, a 45-ös jóléti társadalom szerződéshez hasonló új fejlesztési / újjáépítési hullámtól vár megoldást!

Ha lesz is ilyen EURÓPÁBAN, a magyarok önként és dalolva fognak kimaradni belőle!

Sokadjára, ezúton is szeretném megköszönni a hazai sajtómunkásoknak, hogy e két országos társadalmi vitáról és a "Munkahelyteremtés.hu Programról" sikerült 1 db cikket lehozniuk a hazai sajtóban!

Csak így tovább! Hajrá Magyarország!

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr605420338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása