Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Heti termés predator törvényekből

2011.03.13. 18:05 :: Saman

 Ismét írni fogok ide.

A héten 6vagy 8 olyan cikkel találkoztam, ami bicskanyitogató azokban a témákban, amelyekről ez a blog szólt.

1-2-3. Az európaiak tárgyalásos úton megvédték a magyar bloggereket attól a gyalázattól, amit az orbáni kabinet kiagyalt a "kapcsolódás szabadságának" derékba törésére.

Nem vettem észre a hétfői újságban, hogy elfogadták a média törvény módosítást, pedig minden nap alaposan átolvasom a nol-t.

Szerdán vetette oda egy újságíró, úgy mellékesen, hogy átment a módosítás.

Vártam a csütörtököt, hogy mit szól majd az Európai Parlament a médiatörvényhez. Nem lepett meg, hogy arról fogadtak el határozatot, hogy : "Szemétbe vele!"

A bizottság kő kemény vitában sarokba szorította a civilgyilkos zsákmányszerző pártokráciát és a 4 ponton megegyezett a médiatörvény módosításáról, de ezzel még nem lett vége a förmedvény értékelésének.

Az is egy szép kis csoportdinamika volt az európai politikai térben, hogy a fideszesek képesek voltak határozati javaslatig elvinni a Néppárti frakcióban, hogy ez az egész csak a gyalázatos MSZP ármánykodása. Nem tárgyalták ezt a Dzsingisz kán javaslatot. Nem foglalkoztak azzal, hogy itt a "ki tesz panaszt?!!" kérdés levegyen a napirendről bármit is.

Az EU-ban az "aki rossz hírt hoz, karóba huzatik" filozófia nem eladható. A FIDESZ megbukott azzal, hogy másokat is rávegyen egy ilyen célú törvény ilyen módon való megvédésére.

Ez legalább akkora visszacsatolás, mint a határozat maga. Ezek szerint az európai politikusok nem oly betegek mint a magyarok.

 4. Volt egy cikk arról, hogy a részvételi törvény ide vagy oda, az eddig bagatel mértékben megjelenő civil bírálókat kizárják javarészt a forráselosztó folyamatokból és az értékelésekből.

5. Tombol az alkotmány társadalmi vitája körüli legitimációs vita.

6. Volt egy érdekes cikk arról, hogy a bíróságok független kontrollját sajátosan magyar módon szervező eddigi modellt, felváltja valami más. A módosítási javaslat természetesen vagy totális kormányzati kontrollt teremt a bíróságoknál, vagy ha a kormány nem akar ilyet kiépíteni, akkor akár az is előfordulhat hogy a bíróságok függetlensége részben fennmarad.

7. Lengyel Laci, TGM meg Péterfi Bori is pedzegették azt a kérdést, hogy élhető közeg-e a hazai kultúra?

 Érdekes sűrű hét volt ez az Ünnep előtti.

A múlt héten otthon voltam szabin. Minden nap jött hozzám valaki, aki Angliába készül. Még itt is ezzel kezdtem a hetet. Segítettem éppen kijött régi barátoknak.

Az angol blogomba egy cheroki indián nő kommentelt. Tűzönjáró Teknős. Tök szuper! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr302736280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása