Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Szanyi Tibor piócamitológiája

2010.06.21. 13:59 :: Saman

Volt egyszer, hol nem vol, az üvegzseben is túl, ahol a kurta farku malac túr ...

- A civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia már totálisan berekesztette a demokráciákban működő párbeszéd intézményes formáit.

- Nem beszélt már a Hiszti Kriszti ellenzék a többi parlameti párttal.

- Nem beszélt már a kormánypárt páretlenöke a parlamenti frakciójával.

- Nem beszélt már a miniszter elnök a kormányával.

- A polgárok önszerveződéseivel már réges régen nem beszéltek, hisz a független civil mozgalmakat már 12 éve kiirtották a Halász - Zuschlag paktummal, a sajtónak pedig betiltották, hogy civilek véleményét nyilvánosságra hozza.

Volt azonban egy képviselő, aki nagyon szeretett szerepelni. Volt is egy blogja, ahol dokumentálta hogy mit csinál, mit gondol a világ dolgairól.

Amikor Orbán Viktor szokásos évértékelő beszédet tartott, ő is tartott egyet a Kárpát utcában.

Kapott egy kérdéssort arról, hogy véletlenül nem kellene-e rehabilitálni a Halász - Zuschlag paktum által kiirtott civil mozgalmakat.

Válaszolt.

Majd indokolta is, a válaszát.

Egy csöppet meghökkentőre sikeredett a válasz. Egyszerre beismerő vallomás ez arról, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia kiirtotta a független állampolgári önszerveződéseket és a mai napig nem tudja a III. szektorban az állampolgárt tisztelni és egyszerre értelmezhetjük úgy is, hogy szerinte is ez egy nagy probléma. Azért segít feloldani ezt a dilemmát, hogy a civil szektort alapvetően quvázi civil szervezetek sokaságaként értelmezi, akik bujtatott pártszervezetek.

Az indoklásból kiindulva felhívtam a figyelmet arra, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző pártokráciában vélhetően nem sokan hallottak arról, hogy

1. Ez nem egy véletlen indulatból megfogalmazott internetes szóváltás. Végre a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia egy tagja kimondta, hogy milyen érzelmi - tudati - kommunikációs háttere van annak, amikor gazdaságfejlesztési - munkahelyteremtési fejlesztési helyzetekben hiánypótló szociális szolgáltatások kiépülésének ügyeiről döntenek. A Halász - Zuschlag paktum dokumentációja vélhetően meghaladja légköbméterben a debreceni sportcsarnok méretét.

2. Eredetileg a baloldali mozgalmak erős civil bázisra támaszkodva harcolták ki a jóléti társadalom intézményrendszerét. Ennek szerves folytatása az EU tudás társadalom irányába mutató fejlesztéspolitikai intézményrendszere.

3. A kommentek között Antal felvetette, hogy a független civil mozgalmak forrásmegvonással történő megsemmisítése épp hogy a független civil szektor kiépülését célzó intézkedés. Az érdekvédelem főként altruista tevékenységként működik az MSZP körül? Ez esetben mi szükség van a belügyminiszterek nyilatkozatai szerint több százmilliárdos nagyságrendű korrupcióra? Szanyi Tibor családi vállalkozása miért megbízott mondjuk IMF vagy Világbanki PR tevékenységben százmilliós nagyságrendben?

4. Arról is kibontakozott az évértékelő beszédhez kötődő fórumon párbeszéd, hogy a civil érdekképviseleteknek van-e szerepe a rólunk szóló döntések előkészítésénél. Az ottaniak szerint nincsen.

5. Szanyi Tibor Londonban képviselte az MSZP-t és talán az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés testületét is egy fenntartható fejlődés témájú rendezvényen. De mit keres a fenntartható fejlődés mint ideológia ennek az embernek a szájában?

6. A fenntartható fejlődés irodalom egyik kiemelkedő alakja, Daniel Quinn a következő fenntartható fejlődés definícióval állt elő:

„vetélkedhetsz képességeid legjava szerint, de nem üldözheted a vetélytársaidat, nem semmisítheted meg a táplálékukat, illetve nem tagadhatod meg, hogy táplálékhoz jussanak. Más szóval vetélkedni szabad, de tilos hadat viselni a vetélytársak ellen.”

Ennek tükrében különösen érthetetlen a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia hadviselése a demokratikus kontroll intézmények ellen, különösen az állampolágri önszerveződések világa ellen.

7. Szanyi Tibor itt Gyurcsánnyal harcol aki Táncsics Alapítvány kasszakulcsának Cerberusa. Ez újabb QUANGO-k seregének felbukkanását fogja jelenteni?

Ezek után előáll ezzel az ideológiával:

"A baloldaliságot életfelfogásként, életmódként és életérzésként szeretném láttatni. Mozgalmak, közösségek szervezése révén egy baloldali együttműködési hálózatra van szükség, amelynek összekötő anyaga a szolidaritás a társadalommal és a természettel, de legfőképp a jövő generációival."

8. Szanyi Tibor válasza alapvetően egy forráselosztási konfliktusról szól. Abban az esetben versenyképes a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia sógornői tagozata a valódi állampolgári önszerveződések társadalmi hasznosságának versenyében, ha eltekintenek a döntéshozók a valódi mérlegeléstől.

9. A civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia, a forrás elosztási versenyben nemcsak a pártmaffiák családi kasszájának pénzéhségét szokta az elképesztően szűkre szabott nonprofit forrásokra rászabadítani. Itt a pártfinanszírozás kérdése is, de a legnagyobb "vetélytárs" a kormány - önkormányzatok kötélhúzása. Erről még nem írtam. Az ilyen fajta QUANGO-król a piócamitológia sorozat 12. cikke fog majd beszámolni.

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr372098006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása