Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Disznóhús ingyen?

2007.11.02. 08:31 :: RDH

Az egyik ismerősöm felhívott egy-két csütörtökkel ezelőtt, hogy nézzem már meg a minisztérium honlapján van egy mentor pályázat, lényegében olyan munkakör amit amúgy is csinálok.

Óriási erkölcsi ping-pong kezdődött a fejemben, mert halottam ennek a mentor csapatnak az egyik tagját, aki meglehetősen Weiszenberger szerű munkakörként mutatta be ezt a munkát. Másrészt abból, hogy 48 órával a pályázati leadási határidő előtt rakták ki a honlapra, abból lehetett sejteni, hogy valójában nem keresnek munkatársakat. Gondoltam a blogom számára elkövetem azt a viccet, hogy megpályázom az állást, de megegyeztem magammal, hogy ha eljutok a felvételiig, akkor rákérdezek, hogy ez a munkakör véletlenül nem-e egy intézményesült állami korrupciós gépezet konkrét forrásfeltáró megbízással. Ha ilyen volna, akkor talán nem is érdekel annyira.

A programban dolgozó mentor kolléga arról számolt be, hogy a telepes programra nem pályázó települést felkeresett az első körös és a második körös pályázati szakasz között, majd amikor sejtette, hogy a települési önkormányzat igyekszik megakadályozni a programot, szerzett egy pesti egyesületet, aki végül is főpályázóként összedobott egy anyagot, amit a minisztérium partnere az OFA 4 hónapig vitatott, majd végül is csak végig vitték a programot.

Egy kicsit elkedvetlenített ez a procedúra, mert ezek szerint megvan az esélye annak, hogy mi hiába fektetünk bele komoly energiát a helyi döntéselőkészítésbe, hiába utaztam le Pestről 350 Km-t 3 szor, hiába egyeztettünk x alkalommal, a Képviselő Testülettel, a Kisebbségi Önkormányzattal, hiába egy viszonylag előrehaladott helyi tervezési folyamat, majd olyan pályázók fognak forráshoz jutni, akik 3 nap alatt összedobnak valami vitatható minőségű ötlethalmazt? Kinek az érdeke ez? A brókereké? A pénzosztó minisztériumi vagy OFA alkalmazottaké?

Ha közérdek, jogszerű és köze van az átláthatósághoz és a hatékonysághoz akkor elmagyarázná ezt közülük valaki?

Csatolom a beadott pályázat motivációs (vagy anti motivációs) levelét, meg néhány részletet a pályázatból.

2 komment

Címkék: politika ofa közösségfejlesztés tisztasági csomag

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr7215200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brunhold · http://www.hackedgame.try.hu 2007.11.02. 07:23:59

hagyjatok a politikat masra, inkabb magad menj fel a (padlas) fenti linkre

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2007.11.09. 04:38:19

Azóta elhatározta a helyi csapat, hogy nem adja be a telepes pályázatot.
Minde szereplő tele van beláthatatlan kockázatokkal, a Minisztérimtól kezdve, az OFA-ig és a helyi ügyekre szerveződő szereplőkig mindenki. Leginkább a képviselő testület ellenállása buktatta meg a helyi kezdményezést, bár mivel nekünk nincs kincstári mentorunk, így belátható, hogy a döntnökök nemennek a településnek szánják a forrásokat.
süti beállítások módosítása