Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A pedofil pártok esete a gyermekszervezetekkel

2007.10.21. 11:54 :: RDH

Írtam egy hozzászólást a MANCS honlapra, de mivel az elmúlt egy évben 7 hasonló mti jelentésből 0 alkalommal jelent meg valami, ezért itt is közzéteszem.

A Zuschlag ügy kapcsán írott összefoglaló írásukhoz szeretnék néhány adalékot hozzátenni.

A rendszerváltást középiskolásként megélve több olyan diákszervezetben - ifjúsági szervezetben dolgoztam, ahol valamilyen közösségi-képzési kultúra virágzott.

Az Országos Diák Unió az érdekképviseleti vénájú középiskolás diákszervezeteket fogta össze. Az Egyesület a Diákönkormányzatokért gyűjtötte a demokrácia gyakorlására alkalmas módszereket, és azokat a kortárs segítőket, akik a saját sulijukban  jól csinálták ezt, és szívesen tanítottak erre másokat. A Patronáló Óvó Közösségi Háló fiatalokért működő önsegítő közösségeket fogott össze, az egyik tagjuk a budaörsi Tizenéves Tanácsadó Köztársasági Díjat is kapott, még Göncz Árpádtól. Sorolhatnám hosszasan az ifjúsági és ifjúságsegítő szervezetek hosszú sorát, akik belepusztultak abba, hogy az egyre átpolitizáltabb forráselosztás kiszorította a szakmai alapon szerveződő ügygazdákat. Ami a leginkább fájdalmas, hogy annak idején 6-8 erőszakmentes kommunikációt tanító módszergazda szervezet helyett, ma nem 60 ilyen működik, hanem egy-kettő. Az, hogy mi akik ezzel foglalkoztunk, ma már nem foglalkozunk ilyesmivel, óriási veszteség az országnak. Azok a fiatalok, akik semmilyen módon nem tapasztalják meg, hogy milyen a demokratikus játéktérben viselkedni, azok nincsenek korszerűen felkészítve az életre. Kiszolgáltatottak a demagóg politikusok manipulációjának. Márpedig a demokrácia tanulása olyan, mint az úszás. Nem lehet úgy megtanulni, hogy felrajzoljuk a táblára, vagy kitesszük az internetre. Ezt gyakorolni kell. Ennek az alapjait  semmisítette meg az a pedofil politika, amely vetélytársat látott a gyermekszervezetekben és az ifjúságsegítő szervezetekben, és jobbnak látta megsemmisíteni ezeket.

A Civiliádán szembesítettem ezzel a jelenlévő Barabás Miklóst és Nemoda Istvánt, akik rosszkor elhangzó hangulatkeltésnek minősítették ezt. Tény, hogy azt is felvázoltam, hogy: miben különbözik ez a XX. század elején kialakult gyakorlatoktól? A fasiszta és a kommunista diktatúrák előszeretettel iktatták ki az értelmiséget, a civil szervezeteket, a kritikus ellenzéket.

Elindítottam egy blogot: reszvetlidemokracia.bolg.hu, ahol néhány kollégámmal dokumentálni kívánjuk a napjaink ide kapcsolódó történéseit. Ha van tapasztalata korrupt adományozási gyakorlatokról, jövőellenes társadalmi vagy kormányzati jelenségekről, kérjük ossza meg azt az említett portálon!

Köszönettel:
Katona Csaba az Állás/pont/ Lakossági Kör elnöke

Szólj hozzá!

Címkék: kampány politika civil eu fasizmus rdh szervezetek közösségfejlesztés zuschlag botrány ifjúsági szervezetek

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr79202780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása