Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Bajnai gárda vagy civil aktivisták?

2013.04.14. 12:05 :: Saman

A nol.hu-n megjelent egy cikk a HaHa és a Város Mindenkié mozgalom aktivistáiról.

Mindkét csoport politikai tiltakozási akcióit ekézi a pártcsürhe és azzal vádolják őket, hogy nincsenek általuk felvetett problémák és ők különben sem szólhatnak mert ők pártkatonák. És mint tudjuk, azoknál vigyáznunk kell, hogy mit is fogadunk el mint üzenetet!

1998-ban szerveztem egy országos társadalmi vitát a "Fiatalok első lakáshoz jutásáról". Végig interjúztam a lakáspolitikai érdek egyeztetési folyamatba bevont civileket a vitaindító füzetke szerkesztésekor. Megdöbbenetem azon, hogy a civil szervezetek elnökei mind mérnökök és mind társadalompolitikát csinálnak civil érdekképviseleti szerepükben. Akkor edző voltam egy harcművészeti ágban és az egyik tanítványom mérnök hallgató volt. Tőle tudom, hogy ők egy amolyan "komlexká" jellegű tárgyat hallgatnak, amiben fél év alatt átveszik a filozófia, a szociológia és egyéb puha tudományok vajákolását a világról.

Ebben a nol cikkben kiderült, hogy a Város Mindenkié szószólója egy társadalompolitika / szociológia és lakáspolitika területen végzett ember. 

Egy ötmilliós lakhatásügyi célcsoportot próbál a reflektor fénybe hozni a civil szervezet.

"Célközönségüket” nem csupán a ténylegesen hajléktalanként élők alkotják, hanem az a mintegy 1,6 millió magyar, akiknek anyagi helyzetük miatt nincs önálló rendelkezésű otthonuk, illetve az a hárommillió ember, akiknek a hajléka nem alkalmas az elemi lakásszükségletek kielégítésére"

Emellet lakásügyben nem a saját modernizációs szintjén élnek a rezsihátralékosok és a CHF katasztrófa áldozatai.

Tegyük mellé a lakásügyben sokszor a kilátástalanságot tologató albérletezőket, akik arra várnak, hogy egy rózsaszín szemüvegű forradalom után, lehet, hogy lesz normális bérleti rendszer vagy egyszer csak valamilyen módon egy önrész összegyűjtésével bekerülhetnek a bankhitel sújtotta társadalmi csoportba.

Annyira nincsen lakáspolitika Magyarországon, hogy a 10 milliból kb. 7 érintett valamilyen lakásügyi kilátástalanságban.

Ezek után a büdös paraszt jobb oldali ragadozóktól egészen a bal oldali médiáig azzal etetik a saját közösségeiket, hogy az érintettek társadalmi önszerveződései nem olyan emberek, akiknek fáj valami és emiatt kérdéseik vannak, hanem ők a syrius csillagképből szerveződő magyarpusztító világösszeseküvés által legyártott magyarpusztító konzerveket szajkózzák.

Anno én is közösségfejlesztőként dolgoztam, kifejezetten a demokrácia fejlesztő mozgalmakban. Számomra paranoiás barom, aki ha beszélni lát valakit társadalmi problémákról, akkor menten azt kezdi híresztelni, hogy az illető nem saját maga által érzékelt valóságot mondja.

A civilzált társadalmakban, ezért az érintettek felszólalását szakrális szentségként tisztelik és azonnal oda irányítják a reflektorfényt. Azaz nincsen sajtó az érintettek megszólaltatása nélkül és nincsen döntés előkészítési vagy értékelési folyamat sem.

Nálunk ezzel szemben a civilgyilkos kormányok pitbulljai azon aktivistáskodnak, hogy elharapják a problémákat felvető POLGÁROK torkát.

Értem ez alatt:

1. Amikor a Professzorok Batthyány Köre HaHa ellenes levelét, amelyben azt ecsetelik, hogy nincs is mandátumképzés abban a körben...

2. Amikor FIDESZ képviselő futbal huligánok azzal mennek a HaHa lakossági fórumára, hogy "elvágom a torkotokat"...

3. Maga a Békemenet over all!!!

4. A Békemenetes seggnyalókurzus finanszírozása az NCA bocsánat NEA pénzekből.

5.Veszett HírTV-s újságírók azzal kampányolnak az "Egyetemfoglalás" záró sajtótájékoztatóján, hogy ezek itten párt aktivisták, tehát semmi keresnivalójuk az egyetemi közbeszédben.

6. A KUBATOV lista.

7. A kecskeméti Rózsika fórum kormányciviljei, aki ki akarták tiltani a diákokat a fórumról, majd annak a terrorizmusnak vetették alá a diákságot, hogy az "az én Rózsám most megyen hazafelé" című hippi korszakból való dallal riogtták a diákokat.

8. Az EU támogatások évi 1000 milliárd Ft-jából hízlalják a kormánycivilek pittbbulljait, akik mint pl. a Hír TV veszett újságíró, főállású alkalmazottként azt tekinti munkaköri kötelességének, hogy civileket "párt elfogultság" című fekáliával szennyezzen be.

9. Az MSZP és a FIDESZ 1998.ban a Halász-Zuschlág paktumban kialakították azt a forrás elosztási mechanizmust, amelyben a szakértői pontozást félre tolva a pártlistákat használják a közpénzek elosztásánál. Ezzel a módszerrel eltérítik a forrásokat minden szinten.

A "problémám van" és "nem fogok hallgatni!" civil akivisták elleni territoriális agresszió célja egy olyan világ, ahol hiába van rengeteg probléma, de nincsen aki szóljon!

Becslésem szerint a 10 millióból 7 millió esetben nincsen jól valami a lakás - lakhatás kérdésben.

  • Elszállt a bank.
  • Elszállt a jövedelem és a lakás fenntartásának költségei című arány. A csirkefarhát ország lakossága nem tudja kifizetni Európa egyik legdrágább közszolgáltatás hálóját. Ez az apparátusi érdekcsoport a kezdetektől fogva azért tudott a fejünkre nőni, mert már a privatizációnál csak a zsákmányszerzés konstrukcióit támogatja a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe, a társadalmi kontrollokat pusztítja, erodálja, blokkolja!
  • Elszálltak az álmaink! Nem látjuk a jövőt, a próbálkozásainkat pár éven belül derékba töri a rendszer. Nem csoda, ha így előáll az a kultúra, amely a világ egyik leginkább kudarckerülő népévé tesz bennünket!
  • Elszállt a rendszeralkotó képességünk! Nem tudunk lakáspolitikát kitalálni magunknak, mert ekkora kásahegyet nem lehet kezelni. Ha 10-ből 7 millió ember krízisben van, akkor ott nem lehet egyéni esetkezeléssel, de még csoportmunka módszerekkel sem semmilyen hatást elérni. Adekvált, hogy érdekképviseleti erővel felszínre hozzuk a témát. Akkor is ha a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe kisgyerekként toporzékol és veri a fenekét a földhöz!

Le a kalappal a HaHa aktivisták és a "Város Mindenkié" aktivisták politikai tiltakozási akciói előtt! Kitűnő példái a jól megcsinált társadalmi tervezési folyamatnak. Segítenek az érintetteknek az érdek artikulációban és olykor jószolgálati érdekképviseleti szerepben maguk állnak ki a megalázás ellen!

Igazatok van! Az a jog, hogy "beszélhetünk-e" nem elvehető se alkotmánymódosítással se ezer meg ezer millárdokkal!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr565222021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása