Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

I belive in independency

2009.05.18. 22:47 :: Saman

Megnéztem az Antiraszista nap tudósításait a neten.

Meglepett, hogy Vitányi Gábor és Horváth Aladár arról beszél, hogy a pártokárcia bűne elvitathatatlan abban, hogy ide jutottunk.

Ők mintha oroszlán részt vállaltak volna abban, hogy a cigány közélet lezülött a pártokrácia szinvonalára. Lettek FIDESZES meg SZDSZ-es cigányok. A civil terekben sehol sem vált ez ennyire kardinális kérdéssé, mint az országos cigány önkormányzati választásokon. Midegy, földet rá!

Annak azért örülök, hogy megfordult a szél.

Elkezdünk végre aról beszélni, ami nekünk civileknek a dolgunk. A saját érdekcsoportunk érdeksérelmeiről.

 "Nem a jogkövetelő roma közélet veszélyezteti a nemzet biztonságát, hanem a faji-szociális elnyomás, a közöny és az újjáéledő rasszizmus - teszi hozzá. Lajstromba veszi azokat a fontosabb javaslatokat, amelyeket a polgárjogi mozgalom tett az elmúlt húsz évben, és amelyekből alig-alig valósult meg valami. "Ki voltunk rekesztve a demokratikus egyeztetés lehetőségéből is" - állapítja meg. "Először a konzervatív oldalon lévő barátaink távolodtak el, majd a liberális és baloldali politikusok hagytak cserben minket. Közben a romák válságos helyzete tovább mélyült." "A hatalommal bírók nem védenek meg bennünket. Magunkra maradtunk, védtelenül."

 Ma láttam itt Londonban egy órásplakátot: csak ez állt rajta:

HISZEK A FÜGGETLENSÉGBEN!

Itt angliában, egy napilap azzal kampányol, hogy ki kell végre mondanunk: - Nem hódolhat be a sajtó vagy a civil közösségiség pártmoguloknak!

  

Örülök, hogy kezd magához térni a világ. Reménykedek.

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr521130548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása