Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Bot és csoki az EU kezében, no de ki dobott élesztőt a budiba?

2012.02.25. 09:53 :: Saman

 A blog elindítása óta igyekszem dokumentálni, hogy az EU fejlesztési forrásokkal mit csinálnak az azt kontroll alatt tartó érdekcsoportok.

Az EU támogatások funkciója az volt, hogy felzárkóztassák a fejletlenebb országokat a centrumhoz.

A II. világháború után kialakult jóléti társadalom modell arra épül, hogy a magas foglalkoztatottság és a magas minimálbér miatt van tere a piacnak, a gazdaságfejlesztő eszközök ösztönözhetik nem piaci eszközökkel a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok piacra lépését.

A többi Visegrádi ország olyan jól használta az EU csatlakozási forrásokat, hogy plusz támogatást szavaztak meg nekik.

Az Európai Bizottság most konszenzussal döntött arról, hogy javasolják 150 milliárd forintnyi EU kohéziós alapból származó forrás befagyasztását.

Már az EU csatlakozás előtti időszakban azzal kezdte a politikai elitünk a saját kontrolljának kiterjesztését, hogy a Halász-Zuschlág paktummal megegyeztek abban, hogy mindenhonnan kiirtják a független állampolgári önszerveződések társadalmi kontroll lehetőségét.

1998-tól kezdve a rendszerváltó elit azon dolgozik, hogy a független állampolgári önszerveződések sem érdekképviseleti szerepet ne tudjanak betölteni, se a hiánypótló szociális szolgáltatások terepén ne rúgjanak labdába.

A 700 majd 1000 milliárdos nagyságrendben érkező EU források és a hazai költségvetésből származó források totálisan társadalmi kontroll nélkül kerülnek újraelosztásra.

Nemcsak azért veszélyes ez, mert lopnak.

Sokkal nagyobb károkozás az, hogy ezeken a célterületeken kudarcot vall az ország!

Az óriási gazdasági világválság ellenére a Visegrádi országok szárnyaló gazdasági növekedést éltek meg.

Mi nem.

Mi azt életük meg, hogy a fizetésünk elveszítette a vásárlóereje felét az elmúlt 5 évben.

Az évi 1000 milliárdból nálunk nem munkahelyteremtési sikerek keletkeztek, hanem a civilgyilkos zsákmányszerző párttikárkaszt erősítette a pozícióit a törvényhozásban. Elérték, hogy ne legyen sajtó, bíróság, ügyészség, ellenzék, és civil szervezettség, amely számon kérhetné őket.

Várható volt, hogy az EU előbb vagy utóbb elzárja a pénzcsapot, hiszen ez a mértékű korrupció egészen biztosan kiveri a biztosítékot a "törvényes-nem törvényes" bináris kóddal dolgozó közhivatalnokoknál.

Hiába próbálja meg orbán és fékevesztett ideológus érdekcsoportja átfesteni az eget az ügyben, hogy mi törvényes és mi nem az.

Elképesztő vajákolás az is, hogy az EB magyar tagján próbálják elverni a port, azzal vádolják, hogy hazaárulás Andor Lászlótól, hogy nem ment el és nem törte meg a konszenzust rendes magyar szabadságharcosként.

Andor László leszögezte, hogy ő is megszavazta volna.

Egyet ért az EB határozattal.

Néha elindítok itt a blogon, hogy mekkora a civilgyilkos zsákmányszerző párttitkárkaszt által okozott kár. A belinkelt cikkekben 6000 milliárd Ft szerepel.

Ehhez írjuk hozzá ezt a 150 milliárdot is.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr424200744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása