Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Hadsereg vagy civil társadalom?

2011.09.25. 10:23 :: Saman

 Szólni kellene az univerzum unortodox megmentőjének, hogy az a fickó, aki legutóbb egy hadsereggel próbált meg olyan fajta "társadalmi kontroll" modellt megvalósítani, hogy a hadsereg kontrollálja a társadalmat, arra egy adott ponton kilövési engedélyt adott ki a NATO.

 
Szegény Kadhafi ortodox modellje eléggé leszerepelt.
 
Meglehetősen beszédes, hogy nem a civil szervezeteknek vagy a közösségfejlesztőknek beszél olyanokat, mint a zúj tákolmány elfogadásakor, hogy "most már a pártorkácia rablásának kora lejért", hanem a fiatal katonatiszteknek.
 
Úgy tűnik csodatévő szentorbán unortodox "előzzük be a fejlett országokat, de hamar" modelljében nincsen szükség arra, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző párttitkárkaszt túlkapásait civil kontroll szervek visszaszorítsák.
 
Ehelyett hadseregre van szükség, aki szükség esetén legyakja a népet.
 
Ez a modell nekem egy kicsit büdös.
 
A jóléti társadalom országait akarja beelőzni.
 
Ott ezt a modellt nem ismerik. Van kemény rendőrség, meg normális bíróság, fellépnek a törvénytelenségek ellen. Egy ilyen "normális" országban orbán már 200 maffiacselekmény miatt ülne börtönben.
 
A Halász-Zuschlág paktum óta számtalan eset történt.
 
A belügyminiszter azt mondta a rendőröknek, hogy ha esetleg éhséglázadás lenne, akkor ő számítana a segítségükre.
 
A "kínai" bérszínvonal bevezetése esetleg járhat éhséglázadásokkal, mert nem mindenki van hozzászokva, hogy 25.000 Ft-os bérszínvonalból fizessen 7000 Forintos BKV bérletet, 6000 Ft-os villanyszámlát, 11000 Ft-os ebédcsekket a gyereknek, 40.000 Ft-os fűtésszámlát, stb. stb.
 
A jóléti társadalom modell viszont arról szól, hogy a minimálbér intézmény építgetésével az emberek jövedelmében VAN diszkrecionális jövedelem. A jóléti társadalmak ortodox modellje nem az éhséglázadásra, nem a hadsereg "társadalmi kontrolljára" épül. 
 

2 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr933254594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manyuska 2011.09.25. 10:39:18

A BKV-bérlet nem 7000, hanem 9800 Ft. Egy felnőttnek. Kettőnek dupla, gyereknek plusz a diákbérlet.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2011.09.25. 11:09:21

ELnézést, hogy ne jártam utána rendesen.

Mindig kiderül, hogy ne is vagyok rendes újságíró.
süti beállítások módosítása