Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Mi van az érdekegyeztetés hűlt helyén?

2011.05.31. 09:21 :: Saman

 A FIDESZ, de ez alatt valójában a szervezet diktátorát kell érteni, nem szereti az érdekegyeztetést.

 
A FIDESZ-en belül már 20 éve puccsistának bélyegezték és kinyírták azokat, akik kontrollálni akarták a választmány teljhatalmát.
 
Az előző FIDESZ kormány nemcsak az ÉT-et szüntette meg, de még a parlamentnek is nekiment, ez a FIDESZ kormány felszámolta az összes kontrollintézményt.
 
Az MSZP és a szakszervezetek asszisztáltak ehhez a civilgyilkos korszakhoz.
 
A Halász- Zuschlag paktummal kiirtották a politikafüggetlen mozgalmakat és elő is állt egy durva elit rekruitációs gyökerű társadalmi válság.
 
Csak a félkegyelmű FIDESZnyikekből lehet választani vezetőket a társadalom számára fontos területeken.
 
Vannak országok, ahol a döntés előkészítés szakrális szentsége mint politikai szocializációs keret, világszintű gazdasági versenyképesség forrása lett. Az angolszász kultúrák, a japánok, a hollandok, a skandináv népek vagy a szlovének és litvánok, akik a svéd modellt követték, mind-mind kitűnő példák arra, hogy mennyire fontos ez a kérdés.
 
Nálunk az állam által támogatott,- kultúraformáló,- HR ügyekig hatoló ügy helyén a "seggnyalás" kultúrájának korrupt katyvasza áll.
 
Az emberek boldogan gyakorolják, és a politikusok élvezik ennek előnyeit.
 
A közállapotok régen belepusztultak már ebbe a "kultúraformáló" irányvonalba.
 
A minap Dessewffy Tibor írt egy politikai szocializációs cikket, amiben az "elefánt és a hajcsár" képet hozta be. Ez esetben jól látszik, hogy a hajcsár szabadon engedi a hatalmas ösztönlényt, aki rendre el is tévedt a dzsungelben.
 
A konzervativizmus szerint a korrupciót nem csökkenteni kell, hanem vezérlő elvvé kell tenni. Ez a "szép új" dzsentri világ, a seggnyaláskultusz szakrális szentséggé transzformálásra épül.
 
Ennek folyománya a transzparens érdekegyeztetés totális ignorálása minden társadalmi kérdésben.
 
A rendszerváltás társadalmi szerződése arról szólt, hogy itt demokrácia lesz, szabad piac lesz és a jóléti társadalom modellt követjük.
 
Itt híre hamva sincs a demokráciának, a piac helyén egy kirekesztő és versenykorlátozó modell van, amit Iversenék "predátor" rendszernek hívnak, a jóléti társadalom modellről, / ami magas minimálbérre és magas foglalkoztatottságra épül, /még beszélni sem vagyunk hajlandóak!
 
Ez a célja a civilgyilkos zsákmányszerző párttitkárkaszt érdekegyeztetésének.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr852945320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása