Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A kettős állampolgárság körüli acsarkodás

2010.05.27. 20:01 :: Saman

Épp a minap írtam itt a blogon, hogy korunk nacionalizmusa abban különbözi a XX. század elejét jellemző nacionalizmsuoktól, hogy itt belpolitikai tétek forognak csak kockán. Itt nem egymás lerohanására készülünk, hanem választási győzelmet akar a jobb oldal a falkaállat szintű érzelmi síkon előidézni. Erre való itt nyugaton a bevándorló ellenesség vagy a kelet európai kisnépek hagyományosnak mondható fogcsikorgatása.

Ez a paradigma totálisan ráillik a FIDESZ kettős állampolgárság koncepciójára, bár ezúttal benne van a nemzetközi konfliktussá fokozódó és helyi magyarverés jellegű polgárháborús helyzeteket előidéző tét is.

Én teljesen meg voltam róla győződve, hogy ez a "mérleg nyelve" helyzetbe hozná a kiegyenlített MSZP -FIDESZ párharcra építő rendszerben a határon túliakat.

Természetesen ők élből a jobb oldalra szavaznának tömegesen, így az akkori javaslat bebetonozta volna a FIDESZt, ahogy az Mikola ki is mondta. Erről szólt az akkori javaslat és semmi sem garantálja azt, hogy a mostani lépésnek nem-e ez a célja.

Én a FIDESZt tartom annyira gátlástalan politikai kalandornak, hogy semennyire ne törődjön ennek az árával.

A nemzetközi jog feldobja így Ficoéknak a labdát. Ha valaki felveszi a magyar állampolgárságot, akkor megtehetik, hogy ezzel egy időben megfosztják szlovák állampolgárságától. Ha a nagyapja nem írta alá, hogy ő szlovák és nem magyar, akkor most talán aláírja magától az, aki még ott maradt.

Itt megint a struktúrában keletkezhet némi nyereség és az életvilágban fizetik meg az árát.

Klasszikus civilgyilkos lépés. Mostanában a civilgyilkos attitűd kezd nálam szélesebb kultúrális értelmet nyerni.

Eddíg azt hittem, hogy ez leginkább a jelenlegi pártokrácia betegsége, de kezdem úgy látni, hogy alapvető kelet európai kultúrális jelenségről van szó.

A nemzetek közötti viszonyban, sok nyugat európai néppel ellentétben, mi szivesen látunk olyannak másokat, mint akiknek szent célja és küldetése a mi népünk megnyomorítása és kiírtása.

Teljesen vakfoltja a kultúránknak az, hogy a nacionalizmus egy fiatal jelenség. Ezeknek az államoknak a születésekkor még nem létezett a "ki a magyar" nézőpont, feltéve ha egy állam nem 120 éves.

Fico mitológiájában, ugye ha esik az eső az a magyarok miatt van, ha nem, akkor az a magyarok miatt van.

Bogár László és Orbán mitológiája szerint a zsidók stratégiája, hogy kipusztuljunk a Kárpát medencéből.

A románok nemzeti identitása sem értelmezhető négy mázsa magyarellenesség nékül... stb.

 A kultúránknak teljesen a vakfoltjába tartozik, hogy a nacionalizmus ismeretlen volt itt hosszú évszázadokig. Ez egy 2-300 éves új divat. A "ki a magyar" kérdés vagy ennek helyi megfeleői egy konfliktus kereső irányvonal, ami nem segíti a békés egymás mellett élést.

Véleményem szerint elsodorja ezt a modernizáció, de egyenlőre még valami miatt ez fontos a politikai pártoknak.

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr582036396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása