Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Lebukott a jegyzőkönyvhamisító bíró a Geréb Ági perben

2010.04.06. 14:55 :: Saman

A Geréb Ági perben az ügyvéd elolvasta a jegyzőkönyveket és kiderült számára, hogy a bíró meghamisítja azokat.

A bírósági tárgyalásról hangfelvétel is készül, így ellenőrizni lehet, hogy a jegyzőkönyvben foglaltak tényleg elhangzottak-e.

Konkrétan egy jogi relevanciával bíró kérdés mentén kezdett el kutakodni az ügyvéd.

Azt olvasta a jegyzőkönyvben, hogy a bíró kérdést intézett azügyben hozzájuk, hogy felolvashatja ezt ezt és ezt a vallomást. Ők határozott nemmel feleltek, majd a bírósági jegyzőkönyvben az szerepelt, hogy igennel feleltek.

További olvasás után kiderült, hogy más kulcsfontosságú részeknél is hasonló csúsztatás van a valóság és a jegyzőkönyv között. 

"A tavaly november 19-én tartott tárgyalási napon Geréb Ágnes hosszan sorolta azokat az érveit, amelyek a vád főbb pontjait cáfolták (ezeket kegyeleti okokból nem ismertetjük – A Szerk.). Ezután indítványozta a bíró a vád szigorítását. S vajon mi alapján mérlegelhetett a bíró? A rendelkezésére álló tárgyalási jegyzőkönyv és a szakértői vélemények alapján. Csakhogy a jegyzőkönyv finoman szólva sem fedi a tárgyaláson elhangzottakat. Valamilyen oknál fogva épp azok a részek hiányoznak belőle, amelyek a Geréb Ágnes ellen felhozott orvosszakmai vádakat cáfolnák."

Ez a bírói gyakorlat úgy csinál, mintha elvitatható lenne egy vádlott joga a védekezéshez.

Én nem vagyok képzett per rendtartás kérdésekben, de már a Mátyás király mesék szintjén szocializálódott igazságérzetem azt súgja, hogy ez a bírói eljárás messziről bűzlik. 

Számomra konkrét törvényi tényállás ismerete nélkül is világos, hogy egy vádlott elmondhatja az ellene felhozott vádakkal szemben a véleményét és ezt jegyzőkönyvezni is kell.

Különösen ha ennek relevanciája van az ügy szempontjából.

Nem lehet olyan eljárást lefolytatni, ahol a civilgyilkos zsákmányszerző nőgyógyász kaszt és a pártokrácia érdekei szerinti szakértői véleményeket rögzítik, az érintettek véleményét meg nem.

Ez a bírói gesztus, azaz érintettek és a kulcsfontosságú szakértők direkt ignorálása a döntéselőkészítésnél már korábban feltűnt nekem, írtam is demorácia deficitek szemszögéből erről a kérdésről.

3 fontos jelenség van a jogi khaosz mögött. Egyrészt képtelenek vagyunk arra a demokráciákban szokásos teljesítményre, olyan döntés előkészítést végezzünk , amelyben a közjó felmerülésének esélye van. Beszélnünk kellene arról, hogy Geréb Ági tömeggyilkos vagy nemzeti hős.

Másrészt itt zsákmányszerző érdekcsoportok mozgatják a szálakat.

A nőgyógyász kaszt a megélhetési forrásait védi ezekkel a mechanizmusokkal, és az egyébként civilgyilkos és zsákmányszerző pártokráciánk pedig minden más területen is hasonló "körültekintéssel" szokott kirekesztő és versenykorlátozó irányba tolni közügyeket.

Azt kellene alapvetően tisztába raknunk, hogy jogunk van szólni?

Jogunk van-e belebeszélni? Érintettek vagyunk-e?

Miért nem tudunk a szervezeti tanulás körüli ügyekben zöldá ágra vergődni a születés körüli ügyekkel?

Amikor külföldi orvosok ránéznek a hazai gyakorlatra elképedve látják, hogy a máshol maximum 10%-os gyakorisággal, azaz csak igen indolkolt esetben alkalmazható gátmetszés nálunk közel 100%-ban gyakorlat.

Nekem az öcsém meghalt késleltetett szülés következtében. Anyám ápolónőként átlátta ezt, nem tudta feldolgozni, alkoholista lett. Én is koraszülött voltam, a feleségem is. A nagyobbik gyerekemnél egyszerűen nem jelent meg a fogadott orvosunk, kikapcsolta a mobilját és egy minősíthetetlen kollegája helyettesítette. A kisebbik gyerekemnél váltottunk kórházat, ott nagyon kedvesek voltak, de a kérésünk ellenére nem engedték mellre tenni a gyereket, aminek súlyos következményei lettek.

Meggyőződésem, hogy ki kell állnunk a harmonikus anya-gyermek kapcsolathoz való jog mellett ebben a témában.

A koncepciós pereket vezető bírók, a despota főorvosok és a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia moguljaival szemben is képviselnünk kell az érdekeinket.

Rajtunk is múlik, hogy meddíg lesz a szülészeti gyakorlat érzéketlen emberi igényekre és nemzetközileg elfogadott szakmai alapelvekre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr991898960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása