Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Geréb Ági tömeggyilkos vagy nemzeti hős?

2009.12.05. 12:55 :: Saman

Az intézményességtagadó kultúra törvénykezése

 Egy Népszabi cikkben vélhetően egy TASZ körüli szerző cikket írt arról, hogy a Geréb Ági elleni perben a bíró szándékos emberölésre változtatta a vádat gondatlanságból elkövetett veszélyeztetésről.

Nem vagyok jogász, nem ismerem ezeknek a jogi kategóriáknak a szakmai hátterét.

Mint civil jogvédő elképedve állok a jelenség előtt.

A gyermek harmonikus anya-gyermek kapcsolatáért küzdő otthonszülés mozgalom vezetőjét a törvény szerint elvetemült gyilkosnak kell tekintenünk, aki nem azért teszi, amit tesz, hogy a mellesleg elképesztő minőségű szülészeti szolgáltatást kiegészítse hiánypótló módon.

Nem erről van szó!

Azért vesz rá embereket az otthonszülésre, mert gyilkos szándékai vannak, és sajnos ez minden 1000. esetben sikerül is neki.

Tekintsünk el attól, hogy van ott másik 999 eset. Tekintsünk el attól, hogy az illető minden eszement elvárásnak igyekszik megfelelni, nőgyógyász doktori diplomája van, az általam ismert szülész – nőgyászok közül kimagaslóan magas színvonalú szakmai kontrollról tesz tanúbizonyságot minden esetben. Tekintsünk el attól, hogy ez a csecsemőhalálozási arány hajszálpontosan megegyezik a kórházak halálozási arányával.

A TASZ beszámolója szerint az ügyész hallgat a témában, a bíró viszont magától nyomul azügyben, hogy súlyosabb, szabadságvesztéssel sújtható jogalapot találjon a tényálláshoz.

Ez megkérdőjelezi a bíró elfogulatlanságát, pártatlanságát.

A jogrendszer nem először fenyegeti az otthonszülés alternatíváját segítő szakmai csoport tagjait.

Vélhetően a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia és a kórházi szülész-nőgyógyász érdekcsoport hosszú távon együttműködik a törvényalkotásban, így az otthonszülést normális módon szabályozó törvényt nem sikerült összehozniuk, de ahhoz már ezek szerint kész törvényi repertoárjuk van, hogy kerek perec tömeggyilkosnak titulálja a bíró az otthonszülés mozgalom vezéralakját.

Az egyik cikkemben a magam nagyzolós stílusában azzal viccelődtem, hogy esetleg deportálni kezdik a magamfajtát. Azok, akik a tudás alapú társadalomhoz szervesen illeszkedő társadalmi missziókat elhivatottan visznek, azok veszélyben érezhetik magukat Magyarországon.

Azóta tüntettek az EU pénz sújtotta civilek, hogy függesszék fel a bírósági eljárásokat ellenük, mert semmi esélyük nem volt a túlélésre a pökhendi, mellesleg a törvényes kiszámíthatóságot folyamatosan semmibe vevő kormányapparátussal szemben. Ott tartunk, hogy az államigazgatás bináris kódja (a törvényes - nem törvényes) ránk vonatkozik, az államra meg sohasem.

A TASZ következtetése, hogy jelen esetben az állam fizikai agressziót helyez kilátásba, börtönnel fenyegeti egy úttörő munkát végző civil aktivistát, miközben valahogy elfelejtik rendezni az otthonszülés körüli tiszta törvényes viszonyokat. Hozzá kell tennem, hogy ez nem egyedi eset, sőt tömeges.

Nem sétálna oda valaki Szabó Máté ombudsmanhoz, aki egyetemi tanárként végig oktatta cirka 15-20 évig az ELTE összes politológusát és jogászát, vagy a századvégen a pártokráciát, és nem kérdezné meg tőle, hogy mi a ménykű az az új típusú társadalmi mozgalom?

Nem kellene a TASZ típusú szervezeteknek, ahol főállású jogászok azzal foglalkoznak, hogy a demokrácia határait feszegető joganyag, vagy a bírói túlkapások, vagy a pártokrácia hatalom gyakorlási rutinjai ne fenyegessék  általában a demokráciát, elkezdene jegyzetelni, hogy mi folyik ebben az országban?

A civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia régen célkeresztbe helyezte már az olyan személyeket, akiket más társadalmakban kitüntetni szokás.

Két nap alatt a második alkalommal írok cikket olyan témáról, ahol az elkurvult sajtónk és a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia karöltve nekitámad olyan területeknek, amelyek azért érdeklik a közvéleményt, mert emberéletek biztonságáról van szó. Úgy amúgy semennyire nem érdekli a civilgyilkos zsákmányszerző pártokráciát az emberek életének biztonsága.

Politikai szocializációs szempontból fontosak ezek a kampánytémák.

Ugyan azok a pártelitek, akik felelősek azért a politikai szocializációs teljesítményért, aminek eredménye többek között a hazai nőgyógyásztársadalom emberéleteket veszélyeztető mértékű elkurvulása, karöltve a nőgyógyász lobbyval a bíróság és a rendőrség, a büntetés végrehajtás mozgósításával egzisztenciálisan fenyegeti az új típusú társadalmi mozgalmak tevékenységét.

A sajtómunkások vagy az igazságszolgáltatásban az államgépezetben dolgozók szerint mi vagyunk a bűnözők és a pártokráciának kell hajbókolni.

Szerintem meg fordítva van.

A világban jól érzékelhető, a tudomány, a sajtó, a civil mozgalmak által nevén nevezett folyamatok jól mutatják, hogy például a Geréb Ági féle kezdeményezés egy progresszív irány. Az eszkalálódó korrupció nem az.

Geréb Ági nemzeti hős, aki a civilgyilkos zsákmányszező pártokrácia korában sem fél fellépni az élet védelmében, annak ellenére, hogy folyamatos üldöztetésnek van kitéve.

Jellemző, hogy a FIDESZ vagy az MSZP nem termelt ki egyetlen olyan embert sem, aki ezt egyáltalán érzékelné, és Béki Gabriella módjára elbőgné magát egy bizottsági ülés után. Kutyából nem lesz szalonna!

Ennyire messzire még nem ment a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia abban, hogy kicsináljon valakit. Könnyen lehet, hogy először börtönöznek be civil vezetőt a progresszív mozgalmakból azért, mert zsákmányszerző érdekeket sértenek.

A demokrácia fejlesztő mozgalmakról elég volt feketelistákat csinálni, költségvetési eszközökkel ki tudták irtani valamennyit.

Fogadni mernék, hogy a folyamatos üldöztetés miatt a 3000 otthonszülést választó pár döntésének időbeli eloszlása egy csökkenő tendenciát mutat. Valószínűleg, ahogy a társadalom immunrendszerét képező civilek, azaz a közbeszédet facilitáló vagy erőszakmentes konfliktuskezelési kultúrát terjesztő mozgalmak tevékenysége elhalt, az időben ugyan az a görbe, mint az otthonszülést választók számának csökkenése.

Ráadásul még nincs vége.

A civil mozgalmak üldözése a FIDESZ kormánnyal kezdődött 1999-ben, bár töretlenül folytatta ez a kormány. Most újra FIDESZ kormány jön. Az ügy szempontjából ez mindegy. Az, amit most látunk még csak halovány előjáték.

Jellemző a társadalom védekezőképességére, hogy senki nem védi Geréb Ágiékat.

Senki nem érzi arculcsapásként azt, ami történik.

A civilgyilkos zsákmányszerző elitek büntetlenül fenyegethetik az életvilág modernizálásán dolgozó mozgalmakat.

Pökhendi zsákmányszerző nőgyógyászok nagy arccal kommentelnek ortodox sületlenségeket arról, hogy Geréb Ági a gyilkos, velük a törvény, velük a sajtó, zsebükben a törvényhozás.

A civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia annyira arcátlan, hogy bármikor megveregeti a saját vállát részvételi demokrácia működtetés ügyben, bármikor le civilgyilkosozza az élet védelmében fellépő mozgalmak vezetőit.

Ebben már nemcsak a sajtó a partnere, hanem a bíróság is.

Nem beszélve azokról a tudományos és civil „elitekről” aki ilyenkor csak lapítanak.

  

Kapcsolódó cikkek:

Az otthonszülés esetpélda és a demokrácia deficitek

Az Alternal Alapítvány sajtóközleménye

A személyiség érték lehet a magyar jogban és a kultúrában?

 

 

Intézményességtagadó viselkedés a magyar kultúra által behatárolt orvosszakmában

Az intézményesség tagadó hipotézis meg az orvos kommentek

Az interdiszciplináris tanulási kihívás a születés körüli teendőkről

Az intézményesség tagadó hipotézis és a szervezeti probléma megoldás a születés körüli javaslatok tükrében

Individualista és nőies-e a hazai közélet?

Globe - Hoffstede kultúra kutatási adatok és a politikai kutúra összefüggései

 

 

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr141575686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása