Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A zinteligens demokrááácia

2010.03.29. 11:46 :: Saman

„A köztévé szerint azért nem szerveznek miniszterelnöki vitát, mert "nem az a dolga, hogy alakítsa a politikát, hanem hogy tudósítson róla". Hozzátették: nem az MTV feladata, hogy megegyezzen a jelöltekkel a vitáról, és nem kényszeríthetnek senkit az abban való részvételre.
Hangsúlyozták, hogy minden más műsorszolgáltatónál többet foglalkozik az MTV a választásokkal, mivel több hír- és háttérműsor is nyomon követi a kampány alakulását és az országos listát állító pártok 25 percben be is mutatkozhatnak az MTV képernyőjén.
Az MTV közleményében visszautasította a függetlenségét sértő állításokat.”

Az MTI az alábbi közleménnyel próbálja védeni a politikusok, pontosabban az akarnok FIDESZ azon döntését, hogy az idén nemcsak programot nem tesznek közzé, hanem a miniszter elnöki vitát is ignorálják.

A közTV utal arra, hogy ő tehetetlen, nem tudja a politikusok  parasztságát megváltoztatni, az előző alkalommal is vélhetőleg a kilézett verseny miatt tudta ráerőszakolni a nyilvános szereplést Orbánra, de ez most nem megy.

Az is egy lényeges lépés, hogy a kampánycsend előtti választási műsor levezetésére sportriportereket kértek fel.

Ide sülyedtünk.

Balló György az előző TV vitánál jól megszerkesztett debate keretekbe szorította a vitát.

Megvoltak a vita szabályai, határtartóan témákról kellett beszélniük a jelölteknek és a vita levezető is képviselte a civil hangot inteligens módon.

Nagyon is sok múlik a formán. Ha hozzáértő kezekben van a vita, akkor jól fókuszál, jól használjak az a szánalmasan kevés időt, amit ilyenkor a nyilvánosság kap.

Ha összehasonlíjuk a Medgyesy - Orbán pódimbeszélgetést és a Gyurcsány - Orbán vitát, jól látszik, hogy nem elég a kamera elé ültetni őket.

Sokkal hatékonyabb volt a Balló György féle disputa.

Nem véletlen, hogy a kirekesztő és versenykorlátozó politiksuoknak ez nem tetszik.

Így kirekesztenek bennünket abból a lehetőségből, hogy érdemi benyomásokat szerezzünk a képviselőktől.

Megint arról van szó, hogy azt gondolják, hogy a pillanatnyi érdekeik bármikor a közérdek elé helyezhetők.

Meg lehet szakítani a miniszeter elnöki vita vagy akár a probgamr nyilvános meghirdetésének hagyományát, pusztán azért, mert most a FIDESZ-nek ez az érdeke.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr721876888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása