Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

"Te is sírnál, nem csak én, keservesebben, mint én!"

2010.02.07. 15:19 :: Saman

Az egyik országimázs videoklippünk felsorolja a nagy magyar találmányokat és közben végivezeti a túristát Budapesten.

Találóan ez a magyar népdalszerű műdal megy a klipp alatt.

"Ha Te tudnád amit én, ki babája vagyok én

Te is sírnál nem csak én, keservesebben mint én"

Egy népszabi cikk piszkálta azt a témát, hogy vajon tényleg nagy szellemi teljesítményre vall-e a 14 Nobel díjas, ha egyszer 13 az elüldözött magyar  közöttük.

Egy spanyol barátommal beszélgettem rólunk. Amikor említettem neki, hogy golyóstoll, számítógép, excel, atombomba, rubik kocka, akkor elkezdtünk keresgélni a wikipédiában. Megdöbbentett, hogy az angol nyelvű wikipédiából mennyire másképp látszik a világ. Alig találtuk meg a golyóstoll ügyben az érintettségünket. Ő például nyomult a helikopterrel, mármint azzal, hogy az spanyol cucc, akkor nem értettem, hogy miért, nekem nem volt meg, hogy abban is van valami részünk, most a cikkből és a klippből kiderült számomra, hogy ebbe is bele vagyun keveredve... Ott a wikipédián ennek nyoma sem volt, ha jól emlékszem. Megnéztük a gyufát is. A golyóstollat is. Még a C vitaminnál is megdöbbentő, hogy az angolok ugyan annyira a magukénak érzik. Arra mérget vettem, volna, hogy ott tiszta a kép. Hát nem. Tényleg több-e ez mint a szlovákok vagy a románok teljesítménye, vagy hol van ez ahhoz, hogy a Harvard amerikai egyetem mondjuk 60 Nobel díjjal büszkélkedhet.

Abból a szempontból érdekes perspektívájában ez a téma, hogy mi közünk van nekünk a kor gazdasági versengésének főáramához.

Az EU azügyben szokott becsinálni a gatyájába, hogy amikor májusban kijönnek a mérlegadatok, akkor mindíg kiderül, hogy a Japán vagy az USA gazdaságához képest, mi kisebb arányban fejlődtünk a tudásintenzív szektorokban. Mádzsárul leszakadóban vagyunk. Magyarul egészen elképesztő ez a történet, konkréton a mi országunk az mereven ragaszkodik ahhoz, hogy "a föld lapos", azaz olyan, mint tudás alapú gazdaság nincsen. Mi minden energiánkat az ipari tátrsadalomhoz szervesen illeszkedő szervezetek idetelepedésére fordítottuk. Az már korábbi hagyomány, hogy a tudásintezív az takarodjon ki az országhatáron kívülre, még akkor is ha itt keletkezett.

A közéletben érdekes ez az egész. Ott érdekes próbálkozás, hogy a "vissza a jurtába" törzsi ellentétekre épülő csoport küzd a "vissza a hegesztőműhelybe" ipari társadalom hívő csoporttal. (a jurtások kiütéssel győztek!) Az internet korában ekkora baromságot nyilvánvalóan csak ideig óráig lehet eladni. Jön egy IT Kolumbusz és bebizonytja, hogy a föld nem lapos, tudás alapú társadalom/gazdaság az igen is létező, akkor is, ha ez a paraszt média elit a civilgyilkos zsákmányszerző pártokráciával karöltve megveszekedettül reklámozza az előző szkenáriókat. 

A Liszaboni szerződés kifejezetten azt kéri, hogy csináljunk 70% fölötti foglalkoztatottságot az információs társadalom és a tudás társadalom innovációk erősítésével.

Szükség lenne arra, hogy átgondoljuk, hogy mi közünk van a kreatív probléma megoldáshoz.

Jó lenne, ha lenne hozzá közünk!

Egyenlőre a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia tüzes vassal sütögeti a lábát azoknak a társadslmi mozgalmaknak, akiknek ehhez kötődő missziójuk volt.

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr311736581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása