Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

10 milliós tömeget vártak a Budakalászi kezdeményezés tüntetésére, de csak 1000 ember ment el

2008.09.16. 12:04 :: Saman

Lett nagy letargia a jobboldalon, amikor a választásokra készülődő egyik első erődemonstráció ennyire gyatra mozgósítási teljesítményt produkált.

Egy idős hölgy őrjöngését hallgattam egy betelefonálós műsorban, ahogy kikelt az otthon maradt 9.990.000 másik ember ellen, akik átvágták a szervezőket és nem tartották be ezt a szerződést, amivel ők a médiában felléptek.

Lehet, hogy a nép (és mellesleg a jobb oldali médiamunkások is) egyre inkább érzékelik, hogy a predátor pártokrácia nem megy el egy új választások alkalmával, ugyan olyan 98%-os többsége lesz a parlamentben, mint az elmúlt 10 évben bármikor.

A FIDESZ-es Hír TV és a Jobbikos ECHO TV számos műsorában meglepődve hallgattam az elmúlt héten olyan műsorokat, ahol a hagyományos antikommunista üzenetek mellett arról polemizáltak, hogy azért nehéz dolga lesz ám a következő kormánynak.  Ezzel a participációs krízissel nehéz dolga lesz bárkinek, aki nem akar továbbra is az orosz predátor modell felé tovább haladni, el akar szakadni attól a modelltől, ami 30-300 polgártársunk milliárdossá válását facilitálja cserébe 3 millió embert taszít a kilátástalan szegénységbe.

Ha valaki elindul a koorporativizmus felé, szembekerül a saját 10 éve tartó civilgyilkos munkájának az országképével.

  • Milyen tudósokat tud megmozgatni, ha gondolkodni akar?
  • Milyen civileket tud megmozgatni, ha nem akar minden felelősséget átvenni a helyiektől Kádári módon, hanem építeni akar az önszerveződések plusz energiájára és kreativitására?
  • Milyen terveket, stratégiákat, helyi megtartó intézményeket lehet mozgósítani az előttünk tornyosuló társadalmi problémák megoldására?

 

 

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr71665920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása