Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A disznó pártokrácia, meg a megmentő szakértők esete az országgal

2008.06.12. 14:26 :: Saman

Orbán Viktor azt jósolja a győzelmük esetére, hogy ők bizony nem fognak kormányozni. Odaadják olyan embereknek az ország vezetésének felelősségét, akik nem vágynak királyi vagy politikusi babérokra, tehát egy csöppet sem törődnek majd azzal, hogy esetleg fájdalmas és népszerűtlen intézkedéseket kell meghozniuk.

Ebben a világképben azért van némi bibi!

Ezek szerint mégicsak kellenek strukturális reformok? Tényleg nem fenntartható ekkora gazdaság számára egy ekkora államapparátus meg ekkora újraelosztó rendszer?

Ezek szerint nem lehet ezeket a kérdéseket újra és újra kormányról kormányra elodázni?

Még az is lehet, hogy kár volt megcsákjázni az ezzel kapcsolatos folyamatokat?

Még az is lehet, hogy a FIDESZ-ben is olyan disznók vannak, akik nem szokták kitakarítani maguk után az ólat?

Számomra a legijesztőbbek ebben a javaslatban az a kormányfői felelősség teljes ignorálása és a karizmatikus rögtönzések világának eszkalálódása.

Eddig is egy oltári nagy participációs krízissé vált a rendszerváltás! Ez itt a demokrácia karikatúrája! A pártokrácia lepusztította a tudományos és civil discurzust, ő maga elképesztően buta ahhoz, hogy egyedül a megoldást előhúzza a cilinderből, erre abban akar előre menekülni, hogy előhúz olyan "népvezéreket", akik megmondják, hogy merre tovább Magyarország! Nem félnek attól, hogy egyik miniszterük, majd erre húz, a másik meg arra? Nem félnek attól, hogy a demokráciát kivívott elfogadottságra játszák! Ez az inkvizíció felé tartó torzó rájuk is veszélyes!

Nem félnek attól, hogy mi van ha Joli Joker embereik mégse akkora kvalitások, hogy értelmes intézkedésekkel tudnak előrukkolni?

Nem félnek attól, hogy a restrikciós politika elhúzása évekre vagy évtizedekre, többet árt az országnak, mint ha normális sokkterápiát csinálnának? Nem félnek attól, hogy az ő restrikciós politikájuk őket is eltörli majd, mint ahogy az MSZP megsemmisült? Vagy azért mert ezt felvállalják, vagy azért mert nem!

A mai nyilatkozatában már azt is hozzáteszi, hogy mindezt azért, mert nincs idő! Az senkit sem zavar, hogy a nagy elosztó rendszerek reformja 10 éve azért nem lehetséges, mert a politikusok egymás torkán tartották a kést azügyben, hogy aki hozzá mer nyúlni ezekhez a kérdésekhez, azt kicsinálják. Ráverik a balhét.

Most hirtelen megvilágosodnak? Mégse a 16 havi nyugdíj felé kezdenek majd kampányolni? A tagnapi beszédsorozatban már visszafelé licitáltak és 10. havi meg 9. havi nyugdíjban kezdtek el vízionálni!

Mégis be akarják vonni a döntés előkészítésbe az embereket? Szinte minden beszédükben előállnak a részvételi demokrácia kártyával, miközben a saját 16.000 fős apparátusi érdekcsoportjuk tehetetlenségi ereje a garancia arra, hogy civilgyilkos kurzus váltja fel a civilgyilkos kurzust! Ezügyben Gyurcsány sem tudott egy centit sem előrelépni és Orbán is kisfiú ehhez a kihíváshoz! Rablógazdálkodásra álltak be, és ebben a világképben a civilek eltaposandó férgek és nem partnerek, és legfőképpen nem a tudás alapú társadalom felé vezető út letéteményesei! A szervezeti kultúra nem lecserélhető egy-két jól irányzott beszéddel!

Most akkor ismeretlenek fogják ismeretlen programokkal kormányozni az országot, úgy ahogy az MSZP tesz a saját pártvezetésének a mellőzésével, vagy szélesebb társadalmi konszenzuskeresés kezdődik?

Egy igazi Berne rejtély: Olyan elnyomókat keresünk az ország vezetésére, aki kiváló megmentők! Abban az esetben alkalmasak erre a szerepre, ha valójában kívülállók! A legjobb ha áldozatok, mert ha nem sikerül valami, rájuk verjük az egészet! Ugye bevállalnak helyettünk mindent!

Szóval ez az egész hatalomért folytatott öldöklő küzdelem, aminek áldozatul esett a hazai modernizáció (kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg orvosát...), nem azért volt, hogy végre tegyük ami a dolgunk! A hatalomért! lomért... lomért... lomért...

3 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr46516517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.06.12. 19:21:41

Már csak azt nem értem, hogy a szakértői kormányzásban gondolkodó politikusok miben látják a saját hasznosságukat.

Ica 2008.06.12. 19:25:53

Miben? Hát a gazda(g)ságban!
Honnan kapnának fizetést! Tán még el kellene menni dolgozni?! ,,TISZTESSÉGES" munára!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.06.13. 02:50:41

Kedves Sámán!

No, most akkor jön a világhírű bombayi brahmin (jógi), a Vasgyúró ivadéka, Rabindranath Tagore kedvence és megmondja a frankót:-)

Figyelj! Ha most igaz ez:

www.szochalo.hu/hireink/article/100700/

akkor nemigen van min meglepődnünk, mi több, ha jól értem, a dolgok logikája szerint, szükségszerűen ide futnak ki a dolgok.

És! Nem az az érdekes mi van most, hanem hogy mi lesz ezek után!?

Hát nem? Hát de.

ü
bbjnick

süti beállítások módosítása