Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Gyurcsány érdekkijáró ügyeletet tart a TESCO-ban

2012.04.22. 12:02 :: Saman

A nol-on olvastam egy glosszát arról, hogy gyurcsány után egyre több ember szalad oda az utcán, hogy rábízza élete nagy problémáit.

Idős házaspár. Pesten laknak, de tavasztól őszig itt vannak. Szidják a kormányt ezerrel. Fura helyzet, indulataikkal szemben én védem Orbánt. Odalép egy idős férfi, csak kezet akar fogni, bíztat. És ez így megy tovább. Persze tudom, a Tesco közönségének visszajelzése nem reprezentatív felmérés, de emlékszem: egy éve kevesebben szólítottak meg, kevesebb volt a panasz. Változik a hangulat.
Fizettem, kifelé megyek. Utánam fut egy fiatal nő. Megállít. Kérdezi, hogy nem ismerek-e egy jó ügyvédet. Visszakérdezek: miért van szüksége ügyvédre? Elváltam hat éve – mondja. Annak idején vettünk egy lakást hitelre, de csak nekem volt pénzem, a bank viszont csak úgy adott pénzt, ha mindkettőnket bevon a hitelezésbe. Így közös lett a lakás, de én fizettem a saját részt is, és hat éve csak én fizetem a részleteket – meséli. A volt férjem mégis magának követeli a lakás felét, mit csináljak? – kérdi. Nem vagyok jogvégzett – szabadkozom. Őt nem érdekli, segítsek – válaszolja. Elkérem a telefonszámát és mondom, hogy egy héten belül felhívom. Tanácsot kellene neki adnom, de hogy tehetném, mekkora felelősség.

A mostani választási kampányban építgették orbán karakterét olyanra, hogy tulajdonképpen a rendszerváltó elitből az utolsó nagy formátumú integrátor, akinek még nem kopott el teljesen a "kivívott legitimitása".

Ma már ez a helyzet alapvetően megváltozott!

Olyan blogbejegyzést is tudtam írni, hogy a választási kampány hajrájában a pártok "köpködőversenyt" rendeztek, azaz cirádás képekben festették le a rendszerváltó elitet civilgyilkos zsákmányszerző arcát.

Bizony előáll az az állapot, amikor a nép szembesül azzal, hogy a döntés előkésztítési folyamatokat monopolizáló, szalonpolitizálós elit olyan mértékben kirámolta az országot, olyan mértékben adós maradt a társadalmi befektetések társadalmi hasznosságával /elnézést a szóismétlésért, de nem tudok alternatív terminus technikust/, hogy haraggal tud már csak e felé az elit felé fordulni.

Nem hihetjük el, hogy ezek omnipotens csodatévő szentemberek, még akkor sem, ha felvállalják, és nyilvánosan megvallják, hogy nem azok.

Gyurcsány itt kimerevít néhány politikusi kompetenciát. Az egyik az a jelenség, amiért a civilgyilkos zsákmányszerző párttitkárkasztot a gyehenna tüzén fogják megégetni.

Ez pedig a mandátumképzés totális ignorálása.

A civilgyilkos zsákmányszező párttitkárkaszt eljutott odáig a "kultúra fejlesztő - jövőkép alkotó" munkájával, hogy ma már a mandátumképzés értelmetlen és fölösleges, totálisan rendszeridegen dolog.


Ehhez képest jön ez a gyurcsány gyerek és konkrét problémákra konkrét megoldásokat fog adni. Ha valakinek kell egy ügyvéd telefonszáma, felüti a noteszét és ajánl egyet!

Tökös legény ez a gyurcsány!


Én azért sokkal jobban örülnék annak, hogy ha az ellenzéki pártok elkezdenék gyakorolni az orbán utáni azaz a 20 év őrület diagnózisából következő terápiákat.

A Pál Tamás féle közösségfejlesztő iskola már 25 évvel azzal próbálkozott, hogy helyi közösségekben lehetőség legyen a kérdés feltevésre. A TESCO sorban állásintézményességet nem mandátumképzésre találta fel Manitu.

Eredetileg a mandátumképzés nem úgy folyik, hogy meglátunk egy "prototipe" érdekkijárót, elalélunk, mintha Madonnát látnánk a CBA-ban, és nekiesünk azzal, hogy van-e már levehető ajtajú NDK turmixgép!

A civilgyilkos zsákmányszerző pártokráciát, élén gyurcsány miniszter elnök / sportminiszter úrral számon kell kérni azzal, hogy mi lett a mandátumképzési kultúránkkal?

Ki lopta el?

Miért?

Mennyibe került ennek az immunrendszernek a kiiktatása?

Mennyibe kerül, mennyi emberi erőfeszítésbe? Mennyi pénzbe? Mennyi időbe? ...amíg újra ott fogunk tartani, mint ahol 92-ben tartottunk ezzel!

Ha lesz interpellációs lehetőségünk, ha intézményesen rábízhatunk majd akármilyen közszereplőkre polgári ügyeket, akkor az én kérdésem így fog hangzani:

Kik, hogyan és miért irtották ki a hazai demokrácia fejlesztő ifjúsági mozgalmakat?

Igaz-e, hogy a Gyurcsány Minisztériumban Mesterházy Attila, Zuschlág János sok más BIT-es FIDESZ-es a Halász - Zuschlág paktumban megállapodott módon pártlistákkal pótoltak szakértői pályázati rangsorokat? - ahogy Topolányszky Ákos ezt alátámasztotta mondjuk egy hvg interjúban.

Most kihagyok pár kérdést... amúgy is feltettem már ezeket Szanyi Tibornak, Szekeres Imrének itt a nol-on sokszor.

A kérdéseim utolsó következtetése, a záró kérdésem így hangzik:

Jövő hét szerdára befizetik-e az államkasszába azt a 6000 milliárd Ft-ot, ami a lenyúlt közpénzek és az elmaradt társadalmi hasznosságok eddigi összege?


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr364466204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tisztakéz · http://netes.8x.hu/ 2012.04.22. 19:49:46

Gyurcsány már megint, nem volt elég belőle????
süti beállítások módosítása