Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Tisztelgés az esztergomiak előtt

2010.11.22. 16:01 :: Saman

A politikai tiltakozási akciók olvasásakor, a mi intézményességtagadó kultúránk élből azt ülteti az agyunkba, hogy ilyen nincsen. Az egyszerű mezítlábas állampolgár soha nem tiltakozik a penetráns demagógia, a lopás, a korrupció, a hazudozás, a szervezeti keretek között zajló szabotázs ellen.

Ez biztosan a politikai ellenfelek által irányított manipukáció.

Anno középiskolás koromban élesben találkoztam ezzel a mentalitással. Fősikolás koromban nyertem egy kutatási ösztöndíjat, és egy összehasonlító elemzésben nekiestem a jelenségnek és kiderült, hogy miként lehetne megmérni ezt a civilizációs betegséget (ha szabad kedves vezetőnk szavait idézni).

Azt találtam, hogy az autoriter és életvilág pólus értékvilága, amit PRÉDIKÁTOR típusnak hívok, feltétlenül szembe kerül egy fejlesztési kihívás esetén a facilitatív és rendszerben gondolkodó értékvilággal, és ráadásul ez teátrális nyílt konfliktusokkal jár (míg a diagramm másik két értékvilágának szembenállása pusztán magánügy).

Ez tényleg komoly civilizációs betegség, mert ilyenkor elvitatjuk a polgárnak a hozzászóláshoz való jogát. Terjesztjük azt a fajta világképünket, hogy a közbeszéd a Halász - Zuschlag paktumban résztvevő szereplőkre korlátozódik és olyan világ eb ura fakó nem létezik, amiben más közszereplők is (akik jelen esetben pl az utcai demonstráció műfajt választják) maguktól kinyílváníthatják hogy valami fáj.

Ezért nagyon fontosak azok a civil tiltakozási formák, amelyek megtörik ezt a jeget!

Ezért nagyon fontosak azok a civil tiltakozási formák, amelyek megtörik ezt a jeget. Megmutatják, hogy igen is van egy határ, ami után már fel kell állni a karosszékből és ki kell menni!

Tavaly ilyen volt a BKV dolgozók lassító sztrájkja, amikor elkezdték betartani a buszok kiengedésére vonakozó biztonsági szabályokat, megbénítva ezzel a közlekedést. Erre 6 embert kirugott a BKV. Minden tiszteletem ezeknek a hősöknek!

Tisztelet az esztergomiaknak azért, hogy világosan kommunikálják, hogy semmi közük a civilgyilkos zsákmányszerző pártokráciához! (Azon kívül, hogy őket kell elviselniük vezetőként.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr612465750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása