Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Elrozsdásodott intézményességek a BKV dolgozók lassító sztrájkjában

2010.01.06. 13:49 :: Saman

A BKV civilgyilkos zsákmányszerző vezérkara törvénytelen eszközökkel elkezdte megfélemlíteni, konkrétan kirugdosni azokat a dolgozókat, akik nem hajlandóak elégtelen műszaki állapotban lévő járművekkel kifutni.

Geréb Ágnes börtönnel fenyegtése környékén ez a második eset, Magyarországon fizikai támadás ér civil érdekvédőket az állam részéről! Egzisztenciális ellehetelenítéssel fenyeget bennünket a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia?

Ez az egész úgy több sebből vérzik.

A szakszervezetesek nem állnak oda? Nem adják a nevüket?
Nem hirdet meg az összes szakszervezet országos sztrájkokat?

It A BKV dolgozók a LASSÍTÓ SZTRÁJK című dolgot kezdték el, mert elegük van abból, hogy 80.000 Ft- bérérét 200 ember életét kockáztatják összetákolt buszokon, miközben a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia a BKV vezetésében feji a közkasszát.

A lassító sztrájk olyan, hogy makacsul betartják a szabályokat. Ezesetben nem hajlandók azt a személyes felelősséget bevállalni, hogy műszakilag forgalomképtelen járművekkel menjenek ki, ami vagy lerobban, vagy nem.

Dolga ezt megítélni a sofőrnek és a többi illetékes műszaki személynek. Ha jogkövető kultúrában élnénk, elismernénk, hogy neki a döntési kompetenciája, hogy a létező szabályok szerint járjon el. Ezért a világ egyetlen jogállamában sem rughatanak ki senkit.

Egyszerűen nem hajlandóak tovább kockáztatni és ragaszkodnak a szabályokhoz.

Nem teheti meg a BKV, hogy fölülbírálja ezt a döntést és ráadásul kirugdossa a lassítósztrájkban résztvevőket.

Ebben a cikkben több is van.

valami "esetleges rongálásokról" tesznek említést, ami terrorizmus tipusú szabotázs vádjával illeti a lassítósztrájkban részt vevőket.

A BKV vezetése, meg az őket kinevező pártokrácia az terrorista.

Ez itt rombolja, törvényeket átlépő módon rombolja a közállapotokat.

Nem értem, hogy miért nincsen olyan szakszervezet a mi országunkban, ami ilyenkor a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia torkára lépne? Itt nem erről 6 emberről van szó, akik áldozati bárányként elvesztették az állásukat!

Miről is szól a buszsofőrök harca?

a 10 millió emberből nagyjából 2 millió piaci oldalon lévő alkalmazott van, bár a BKV-t akár állami szolgáltatásnak is be lehetne sorolni.

Azok, akik a piacon dolgoznak, általában többet dolgoznak, mint más európában élő munkások. A bér meg olyan, hogy nem garancia arra, hogy ha valaki dolgozik, az őt megvédené a potenciális hajléktalanságtól. Más társadalmakban a dolgozok nem dolgozok kérdés összefügg azzal, hogy kiteszem e a csáldomat az elszegényedés veszélyének. Nálunk nem. A bérszinvonal messze alatta van annak, amiből egy család a biztonságát finaszírozni lehetne.

Demagóg megközelítésnek tartom ebben az eseteben, hogy azzal vádoljuk a buszsofőröket, hogy "dolgozni kéne". Szó sincs arról, hogy nem akarnak dolgozni.

A "nincs pénz" éppen a bérszinvonallal öszefüggő kérdés. Mivel a Kádári bérszinvonal él, de már minden annyira polgárok felelőssége, mintha egy tősgyökeres libeálris rendszerbe születtünk volna, ettől rohadt le minden. Nincsen magas minimálbér, így nincs a piacon fizetőképes kereslet, így ellehetelenültek a kisvállalkozások és a kör bezárult.

Igen is meg kellene tisztelni emberhez méltó bérrel az embereket. AZok az ex szocialista országok, akik erre építve másolták le a nyugati jóléti tátrsadalom modellt, azok kiugróan hamar felzárkóztak a nyugathoz. Szlovénia, Litvánia, Észtország például, de lassan a többi visegrádi ország is odaér, de mi ellenkező irányba haladunk.

Miért is volna ez okos dolog?

3 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr961651511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mandarinrece 2010.01.06. 19:15:12

Eközben Horváth Csaba szerint a BKV sikersztori és minden problémát megoldottak.

www.youtube.com/watch?v=FR9BKPUk4SM

Hát normálisak ezek??

ortega.y 2010.01.19. 09:57:05

Háromszor dobott ki. Most működik?

ortega.y 2010.01.19. 10:01:42

Kedves Samam

Megpróbálom újra összeszedni gondolataim.
Bárhonnan nézem az általad leírt probléma halmazt, nem látom, hogy a mai pártokrácia képes lenne rövid időn belül hathatós választ adni a feszítő kérdésekre, normális fejlődési pályára állítani az országot.
Igen-ám! De ha az utca csinál történelmet, a kisember mindig szív, maradéktalanul.
Mi vár ránk? Képes lesz kiegyezni a politikai elit? Nem háttérmutyikra gondolok, hanem a helyzettel nyíltan szembenéző, a kiegyezést nyíltan vállaló társadalmi konszenzusra gondolok.
süti beállítások módosítása