Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Megjelent a választási kampány legdemagógabb cikke.

2010.03.26. 09:22 :: Saman

Mesterházy Attila ciket tett közzé az új baloldali politikáról.

Alapvetően felszinesen kapargtaja azt a kérdést, hogy volnának-e modernizációs tennivalók.

Innentől kezdve orr fölötti szintig belekavar a mocsárba. Olyan fröcsögő demagógiát elereszt, ami nem semmi. Értékként tüntet fel egy sor olyan dolgot, amit napi szinten tapostak meg nem csak a 8 éves kormányzati időszak alatt, hanem már annak előtte is.

1. A civil társadalaom aktivitása érték

A cikkeimben és a hozzászólásaimban civilgyilkos zsákmányszerző pártokráciának szoktam hívni az ilyen demagóg figurákat mint Mesterházy.

Amikor Ő volt Gyurcsány politikai államtitkára konkrétan Ő adott utasításokat arra, irtsák ki a politikafüggetlen ifjúsági szervezeteket.

Topolánszky Ákos azt kérdezte 3 hete egy HVG interjúban, hogy milyen felelős magatartás az, hogy mérhetően összeomlott mind a sportfinanszírozás, mind az ifjúsági ügyek, mind pedig a drogpervenciós ügyek világa.

Az MSZP arra szokott miniszériumokat csinálni, hogy megsemmisüljön egy-egy szakmai terület?

Konkrétan a civil társadalom politikafüggetlen szervezeteinek kiirátsát Önök csinálták, a FIDESZszel karöltve.

Ezek után felháborító ez a demagógia:

"Az új baloldali politika fontos része az önszerveződő civil társadalom támogatása, működésének és fejlődésének elősegítése"

Hogy merik a szájukra venni ezeket a szavakat?

2. A modernizációs kihívások

Egyrészt ezeket nem nevezi meg. Nem mondja, hogy Liszaboni Egyezmény, 70% fölötti foglalkoztatottság a tudás alapú társadalom és az információs társadalom innovációk erősítésével. Megérinti a témát, felszínesen nevet ad neki, ami azért problematikus. Annyira jelzett szintű a modernizációképe, hogy addig sem jut el, hogy ezügyben neve legyen a gyereknek.

Ezek után simán előáll azzal, hogy higgyük el, hogy egyedül ők értenek a modernizációhoz. Azok után, hogy az évi 1000 milliárd Ft fejlesztési pénzből, amit Bajnai Gordon célkitűzései alapján költöttek el, semmiféle modernizált területet és munkahelyekkel teli szektort nem bírnak felmutatni.

Surányi világosan kimutatta, hogy a Bajnai Gordon utóbbi egy éves tevékenysége egy további keresletcsökkentő varázslás, ami nagyban visszafogja az amúgy sem rózsás helyzetben lévő gazdaság teljesítményét.

Ezt hívják ezek modernizációnak. A szöges ellenkezőjét teszik és utána olyan szavakat mormolnak rá, amiket Szanyi Tibor hall Londonban. Ezt a ráolvasásos PR vajákolást dugják le a torkunkon 20 éve. Minden lépésükkel ignorálják a MODERNIZÁCIÓT!

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr261869741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása