Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A Hunvald per mint lakáspolitikai Röntgen felvétel

2013.09.07. 14:07 :: Saman

1998-BAN szerveztem egy országos társadalmi vitát a "Fiatalok első lakáshoz jutásáról".

A kampány alatt senki nem hitt abban, hogy akármilyen párt, akármilyen időtávlatban, akármilyen változást visz végbe az aktuálisan semmilyen lakáspolitikai koncepciónkon.

Volt olyan párt szakreferens, aki egyedüli "innovációként" azt tudta felböfögni, hogy "majd hagyjuk a szocpolt elinflálódni".

Már akkor az volt a helyzet, hogy a bankok 60-70%-os önrészt kérnek, amit csak 230 éves korunkra lehet összerakni a hazai bérből, állami lakásállomány az nincs és a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhétől irreális elvárás azt gondolni, hogy bármiféle emberi szempontokat figyelembe vevő újraelosztásra ezek képesek! /Mármint a maradék 3%-nyi lakásállomány újraelosztásánál./

Végigjártam a bankokat. Egytelen reakciójuk az volt, hogy az OTP PR osztálya felhívott és lecseseztt, hogy "fogjam már fel, hogy egyik párt sem tervez semmilyen változást! Nincs itt az ideje annak, hogy társadalmi vita legyen és kérdéseink legyenek!"

Mivel Árpi bácsi vállalta a fővédnökséget, így a kampánynak volt több mint 100 sajtója és pár évvel később viszont láttam a döntésekben sok javaslatunkat, bár soha semmilyen párt ember nem vette a bátorságot, hogy szóba álljon velünk.

Jól látszik a Hunvald peren, hogy mi folyt a lakáspolitika romjain! Ez a kirakatper most jól kiteregeti a szennyest!

Kiskoromban sok etológiát olvastam, pl. kedvencem volt Konrald Lorenz, aki a végén neki esett annak a kérdésnek, hogy az emberi kultúrának miért lehetséges, miért fontos része az etnikai uszítás, ami pl. a II. világháborús népirtásokhoz vezetett.

Azóta néha a "kultúránk beteg" nézőpontot is elő szoktam venni az ilyen társadalompolitikai kérdések elemzéséhez.

Muszáj, hogy mi képtelenek legyünk olyan kérdések megoldására, mint a lakhatás, mint az emberi élethez méltó bérezés, tömegközlekedés etc. etc.

Pár hete írtam egy cikket a határátkelőre arról, hogy az egy lehetséges NEMZET definíció, hogy a nemzet = közös keret alkotó sikeresség!

Na hogy mit kaptam a pofámra a magyaroktól! Azt nem teszem a karácsonyfa alá!

A Mari néni tudatállapotúak reakcióinál már csak az lenne viccesebb, ha a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe egyszer megszólalna közügyekben és beszélni kezdene arról, hogy ők mit gondolnak ezekben a szakpolitikai kérdésekben!

Lakáskérdés.

Korrupció!

Élettervezés!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr535499359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása