Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Predátorország agytrösztipara

2011.11.20. 20:26 :: Saman

Megjelent egy átfogó adatokkal megspékelt cikk a nol.on arról, hogy a tanácsadó politikai elemző cégeket hogyan falta fel a pártokrácia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az éves árbevétel táblázat jól mutatja, hogy az alsó 8 cég 5 alkalmazottnál kevesebb foglalkoztatására alkalmas, ha mondjuk évi 4 millió Ft-ot tekintünk egy bérkeretnek. Van egy "ha akarom vemhes" és 4 olyan, ami 5 főnél nagyobb.

 
Ekkora az "agytrösztipar" a politikai tanácsadó piacon.
 
Azt azért ide kellene képzelni, hogy az egyéb intézményességek, amelyek hivatalból orrba verni hivatottak a kormány fejeseit, abban az esetben ha tevékenységük ordenáré pusztítást fog véghez vinni az életvilágban, akkor is ezzel a hihetetlen mértékű alulintézményesültséggel találkozunk.
 
Az állampolgári önszerveződéseknek is van ilyen visszacsatolási funkciója.
 
Ott ugye elve közösségek ténykednek, de ezek a cégek mamut méretű humánszolgáltatónak számítanak a III. szektor legintézményesültebb szervezeteihez képest.
 
Már csak a sajtó szájában lévő zablákat kellene így felrajzolni és máris látszana, hogy jelen pillanatban az ország vakságát mi okozta.
 
Talán két éve a frissen alakuló LMP egy felhívást tett közzé arról, hogy akik aktívan közéleti blogokat csinálnak, azok megtennék-e, hogy javaslatokat fogalmaznak meg, hogy mit is csinálnánk kormányon.
 
Én természetesen egy Részvételi Demokrácia Minisztérium alapjait álmodtam meg... :)
 
Szerintem a nyilvánosság akkor manipulálható ennyire, ha 4-5 szereplője van egy piacnak.
 
Ha viszont ennyire kirekesztő és a pártok által manipulált egy - egy visszacsatolást végző szektor, akkor ???? ez hová vezet?
 
Én ha kormányra kerülnék egy közösséggel, azt képviselném, hogy sorkatonai szolgálat szerűen vezessük be azt, hogy mindenkinek kötelessége gondolkodó és társadalmi kontroll folyamatokba bevonódni.
 
Egyrészt a kirekesztő és versenykorlátozó világ így épül. Nagyban neki kellene esni annak, hogy ezeket a személyi összefonódásokat kihasználhassa a pártokrácia arra, hogy vakon hozzunk döntéseket. Másrészt pedig a társadalmi kontrollokra helyileg is szükség van. Az meg kifejezetten gigantikus méretű munka, ha a kultúránk hibás beidegződésein dolgozni szeretnénk.
 
A svédek ilyen kultúrára építették fel a társadalmi kontrollokra épülő jóléti társadalom modellt!
 

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr523398981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása