Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Az MSZP a minősített tagság bevezetését tervezi?

2011.08.19. 06:56 :: Saman

 Tele van ellentmondással ez a javaslatcsokor.

 
A végén van a legszebb képzavar.
 
"Egyetlen dologban nem kívánnak semmiképp sem változtatni, mégpedig az MSZP demokratikus szervezeti felépítésén, vagyis az alulról felfelé építkező struktúrán."
 
Egyrészt leteszi a voksát az eddigi építkezési modell mellett, de valami miatt azt a látszatot kelti, hogy ez a garanciája a kellő demokratikus kontrollnak. Annak a kontrollnak, aminek a hiányából építkezik az a demokrácia deficitekkel terhelt válság, ami kibontakozott.
 
Annak a demokratikus kontrollnak, aminek a hiánya az MSZP a FIDESZ agyhalott szervezeti kultúrájához és ezen keresztül az ország pusztulásához vezetett.
 
A pártokon belül predator csoportok akadálytalanul manipulálják a dolgokat, pont a kontroll hiánya miatt. A kormányváltás előtti tisztújításkor sikerült 0 db új arcot beemelniük maguk közé. Kifelé is kirekesztő és versenykorlátozó módon viszonyulnak a közbeszédhez. Bodóky Tamás most írt arról a blogjában, hogy a média miként fojtja el azt, ami nem pártérdek az MSZP vagy a FIDESZ háza táján. Tulajdonosi kontrolljuk van a médiában és ezért megszűnt a médiának az a szerepe, hogy a nyilvánosság kontrolljával védje a közjót.
 
A törvényekben is kizárólag a kirekesztő és versenykorlátozó szándék jelenik meg a közjó helyett.
 
Amikor önkéntes antropológusok tanulmányozták közelről mondjuk Zuschlag tevékenységét vagy Weinenbergerét, akkor azt látták, hogy az MSZP tagság mondjuk Kiskunhalason úgy rekruitálódott, hogy így olcsóbb vót a DISCO belépő.
 
A mostani szavazásnál lehetett látni, hogy 9 ezren mentek el szavazni a 30-ból.
 
A Halász - Zuschlag paktum egyik alapító pártjától vérlázító szemtelenségnek tartom, hogy a minősített tagság bevezetésével operál.
 
Az a csapat, aki életveszélyes helyzetbe hozta az országot a társadalmi kontroll intézmények kiirtásával egyszer csak értéknek kezdni tartani olyan demokrácia fejlesztő mozgalmak egyik legfőbb probléma megoldó felkészültségét, amelyeket mit ad isten elsők között irtottak ki a Halász-Zuschlag paktum megszületésekor!
 
Nem találok szavakat mennyire gáz ez!

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr263164170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása