Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Elkezdődött a kommentelők üldözése a médiahatóság által.

2011.07.01. 22:13 :: Saman

 A kormányszervek túráztatják a médiahatóság embereit valami Népszavás kommentek miatt.

 

"Kicsi vagyok!

Kicsi vagyok!

Ha megnövök, beléd rúgok!

Még, még, még, még! Ennyi nem elég!"

 

 

A magyar demokrácia halott. A diagnózis felállításához gyakran használom Pál Tamás modelljét a demokrácia szubjektív feltételeiről. /Nyilvánosság, tiszta szabályok, saját érdekképviselet és feljebb viteli lehetőség./

Nézzük:

A FIDESZ megsemmisítette a nyilvánosság kontrollját. Ezt szolgálja ez a 39 milliárdos költségvetésű szerv és az e körüli törvényi káosz.

A FIDESZ kiherélte az alkotmánybíróságot és olyan törvényt hozott, hogy a maffiának joga van kiválasztani a bírót. A feljebbviteli lehetőség intézményessége ezzel kipusztult a rendszerből.

A római jogot megsemmisítő visszamenőleges hatályú törvények garmadával azt is demonstrálta, hogy a "tiszta szabályok" helyett a hazai törvényes "rend" egyfajta Döbrögi uraság féle önkényuralom eszköze és nem a közös életünk leszabályozásának / irányításának fundamentuma.

A demokrácia negyedik alapja a részvétel. A saját érdekképviseletek és a jószolgálati érdekképviseleti szervek világa romokban hever. A független állampolgári önszerveződéseken keresztül lehetetlen érvényesíteni azt az elvet, hogy mi a közbeszéd útján részt tudunk venni a saját sorsunk alakításában.

A polgár ki van tiltva a hazai közbeszédből.

Ezért csípi ennek a paraszt mocsok társaságnak a szemét, amit a kommentekben és a blogokban archíváltan hátra hagy az e kor.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr463031380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doberdo 2011.07.03. 09:34:28

Ugyanakkor azt lehet olvasni, hogy a kormány revíziója csak a szerkesztett tartalmakra terjedhet ki,(Koltay Tamás szakértő ?) ami a "kommentekre" nem vonatkozik. Persze ezt át lehet hidalni azzal, hogy a blogot teszik valamilyen alapon lehetetlenné ? Az Európai Unió szabályai szerint azonban a külföldön, vagy külföldről működő blogok nem tartoznak a médiatörvény hatálya alá ?

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2011.07.03. 18:39:20

Engem egy idő után megvéd az, hogy ha felveszem az angol állampolgárságot, akkor leadhatom a magyart.

Az EU kialkudta, hogy a blogokat hagyják békén, de a törvény maradt olyan, hogy ha akarom vemhes, ha nem akarom akkor nem vemhes.

Doberdo 2011.07.04. 12:28:15

@v.b.1990: Ez érdekes. Ezek szerint azt sem tudják, hogy mely személyt érintő bejegyzés
vágta ki a kormány ingerküszöbét. A lényeg valószínűleg, hogy a Népszavát nem szereti a
kormány, így az eljárást logikusan meg kell
indítani ellene. Persze, ha tényleg a volt
jogtudós halálával kapcsolatos volt a dolog
az esetben ez nem helyeselhető, mert halottról vagy jót vagy semmit.....
süti beállítások módosítása