Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Az új választójogi törvény

2011.05.07. 13:13 :: Saman

 A választási kampányban meghirdette a FIDESZ, hogy változni fog a választási rendszer. A legfontosabb problémák listáján a "gyagyásak a politikusaink" téma leváltotta az örök listavezető "munkanélküliség" témát.

Egyrészt folyt egy verbális agresszió verseny, ami a baszk típusú terrorizmus hazai verbális változata, ennek része, hogy a közbeszéd elismeri, hogy politikusok bűnöző démonok és a likvidálásukban látja a megoldást.

A FIDESZ javaslata erre az, hogy kevesebb politikus kell és logikusnak látszik, hogy akkor kevesebb lesz a bűnözés. /Mármint a FIDESZ logikája szerint!/

Nekem az a kérdésem, hogy mikor kezdődik az a társadalmi vita, ami arról szól, hogy mi a bajunk, mi volt a bajunk, ezzel az agyondícsért jelenlegi választási rendszerrel.

Majd ha lesz képünk arról, hogy mi fáj, és ezt világosan el tudjuk mondani egy ovosnak, akkor állhat elő egy diagnózis, és akkor van esélyünk terápiára.

Problémamgoldó eszközt tudunk szerkeszteni, ha van probléma képünk.

A civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia szerint Magyarország annyira csillagos ötös demokráciából, hogy vétek lenne a jelenlegi rendszerben érdemi korrekciókat végezni!

Szerintetek ez a percepció :

a.) totálisan fedi a valóságot

b.) azért kritikai észrevételként hozzá kell tenni azt, hogy...

c.) ez a szokásos elmebeteg percepció a civilgyilkos zsákmányszerző pártokráciától, ami oly sokszor világméretekben nevetség tárgyává tette a magyarokat.

A civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia hatalma azon alapul, hogy joguk van a totális kiszorítósdit érvényesíteni, minden területen. Iversenék, akik a jóléti társadalom válságáról szoktak kutatni, a koorporativizmus ellenpontjaként nevezik meg ezt a PREDATOR rendszert, ami kirekesztő és verenykorlátozó, ellentétben a koorporativizmussal, ami integráló és versenybarát.

Ennek a rendszernek az az alapja, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző pártokráciának joga van az állampolgári önszerveződéseket magasról le sz-ni. Semmilyen érdemi döntés előkészítési folyamatba nem vonnak be senkit. Ezért vicces, amikor ezek EU elnökösdit játszanak.

A médiatörvénynél már a kormány is beállt a kirekesztettségük okán siránkozók sorába és sajnálnunk kellett szegény kormányunkat azért, hogy walaki bizonyára a Mikulás 8. reinkarnációja, kirekesztette őket a döntés előkészítési folyamatból.

A civil társadalom eltiprása, a sajtó megszállása, jogbiztonság felőrlése a legfontosabb eszközök ebben a dimenzióban.

A választási rendszer ott kapcsolódik ebbe a történetbe, hogy az 5%-os küszöb fenntart egy centrifugális hatást. Kisodorja a szélre a kicsiket, ezért próbáltak berendezkedni arra, hogy két nagy majd elmutyizik, amíg világ a világ.

Most max. annyi módosítást akarnak, hogy egy nagy elmutyizik, amíg világ a világ.

De hol van ebben a közjó?

Mi közöm van nekem ehhez az egész parasztvakításhoz?

Miért írjak alá ekkora égbekiáltó marhaságot?

Hogyan néz ki ez az új konstrukció abból a szemszögből, hogy ha tolvaj, garázda, maffiapolitikusok jutnak a társadalom reflektorfényébe, (értsd: átlépik a parlamenti küszöböt) akkor hogyan tudja őket az emberek demokratikus társadalmi kontrollja, még egyszer : AZ EMBEREK DEMOKRATIKUS TÁRSADALMI KONTROLLJA kiebrudalni a hatalomból?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr982884786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása