Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Orbán 28. részvételi demokrácia forradalma

2010.09.13. 17:15 :: Saman

"Ehhez összefogás kell, kis csoportokban nem fog menni. Magyarország minden kövét, tégláját és gerendáját ott helyben és egyszerre kell megemelni" - mondta. Orbán arra kérte a politikusokat, hogy az önkormányzati kampány jegyében vigyék el mindenhova az együttműködés szellemét.

Az állampolgári önszerveződések világát már réges régen nyomorítják olyan fejlesztési források, amelyek durván előtérbe helyezik a pártokrácia fiókszervezeteit és az önkormányzatok által alapított intézményeket a területen mozgolódó állampolgári önszerveződésekkel szemben.

Hogyan fog főként altruista civil aktivitásra biztatni embereket, ha eddig arra tanította az övéit, hogy semmisítsék meg a független állampolgári önszerveződéseket?

Hogyan fog a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia újra bizalmat ébreszteni az emberekben?

Mitől keletkezik majd tízezer számra olyan foglalkoztatási célú és közösségi - szociális célú szervezeti keretek között működő emberi együttműködés, ami látványosan megkülönböztet bennünket immáron nemcsak a nyugati kultúráktól, hanem a Visegrádi országok népeitől is?

Ishak Adizes a vezetői eredményesség erejét három dolog közös metszetében látja. Az egyik a produktum, a másik az adminisztráció, a harmadik pedig az integráció. Ezekt hívja CAPY-nak.

Az ország romokban hever. Orbán szerint lesz valami öszznépi megvilágosodás cunami. Egy reggel kimegy majd az erkélyére, pozitív hullámokat ereget a FIDESZ hívők fejébe, akik: "Orbán arra kérte a politikusokat, hogy az önkormányzati kampány jegyében vigyék el mindenhova az együttműködés szellemét."

Majd amikor az együttműködés szelleme megérkezvén vala az parasztokhoz az végekre, akkor mindenki oly buzgalommal kezd együttműködni, hogy minden gerendát, minden téglatörmeléket, minden útszéli kavicsot egyszerre kattintunk majd az ő szent helyére.

csodatévő szent orbán hitte vala az ő jedi erejének delejességének hatalmát vala

De mi lesz másnap?

Újra kinyit majd Lipótmező?

A valóságban az a nagy helyzet, hogy az integrációs teljesítményt rettenetesen nehéz előidézni a hazai kultúrákban.

A FIDESZ és az MSZP elkövették azt a történelmi bűnt, hogy az integrációkban sikeres "koordinátor típusú" figurák között elkezdtek istent játszani.

A halász - zuschlag paktummal 1998-ban halálra ítélték a politikafüggetlen civil mozgalmakat. A FIDESZ kormány egyre arcátlanabbul kezdte mellőzni a döntés előkészítési helyzetekből az érintetteket és a kulcsfontosságú szakértőket. Megszállták a sajtót. Most az elmúlt hetekben megsemmisítették a kontroll szerveket.

Pontosan mitől is kezdnek el kivirágozni az EGYÜTTMŰKÖDÉS kultúrája?

Az intézményesült közösségi kultúrákat halálos ellenségnek nézte eleddig a FIDESZ és az MSZP. Erről szólt az ő együttműködésük!

Most, hogy nem csak plakátragasztásra és kopogtató cédulákra kell mozgósítani aktivistákat, pontosan kikhez fog szólni?

Hogyan fog VÉGREHAJTÁS jellegű helyzetbe bevonni egy országot, ami egyre arcátlanabb kirekesztettséget él meg (a döntés előkészítési helyzetekben).

A szuperszónikus méretű nagy nemzeti együttműködést azzal készítette elő a FIDESZ, hogy az MSZP vel együtt 13 éve irtogatják a politikafüggetlen civil mozgalmakat.

A halász - zuschlag paktum erról szólt 1998-ban.

Most kiáll egy reggel az erkélyére, elordítja magát, hogy " most akkor mindent rakjatok rendbe!"

Majd este, amikor megnézi, hogy tényleg minden rendbe lett rakva... de nem talál semmi változást... akkor majd úgy fog nézni Magyarországra, mint fiatal szarvasmarha a frissen készült bejártra.

Persze ezért is mi leszünk a hibásak.

Mi, akik nem találjuk orbán gerendáit és kis kövecskéit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr772293267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása