Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A dezintegrációs paradox

2009.06.02. 17:37 :: Saman

A parlamenti pártok hazai politikai szocializációs teljesítményei között kiemelkedik a FIDESZ nemzeti politikai szocializáció ügyben felállított kommunikációs rendszere.

 
Ehhez képest lényegében a többi pártnak nincs is ilyesmije. A többi párt valószínűleg úgy gondolkodik az elveiről, amit nem szükséges eladni, mert az annyira jó.
 
A FIDESZ tolja a saját ideológiáját, a többi párt nem.
 
Vélhetően a FIDESZ abban hisz, hogy ez a termék nem olyan, amit a célközönség magától húzni fog, vagy nem olyan termék, amelyet elég lebegtetni, kitenni a placcra és majd akinek ezt tetszik az elveszi. Ennél agresszívebb marketing eszközökkel él. A többi párt választja a gravitációs vagy passzív marketing eszközöket.
 
A FIDESZ politikai szocializációs csomagja magához integrálta a jobboldali szavazókat. Ez egy óriási integrációs teljesítmény.
 
Paradox módon mindeközben az alkotó – építkező munka közben tatárjárás jellegű pusztítást okozott azokban a szférákban amelyek határterületek.
 
Ilyen határterület például a politikafüggetlen mozgalmak, különösen azok, amelyek szintén integrációval foglalkoznak. Különösen azok, amelyek szintén demokrácia témával foglalkoznak.
 
A Halász – Hegyi – Zuschlag paktummal beköszöntött korszakban elpusztultak az integrációval – demokráciával az életvilág oldalon dolgozó intézmények. A két nagypárt fejlesztéspolitikai gyakorlatának következtében kialakult egy olyan világ, amelyben együttműködtek az ellenséggel a színfalak mögött.
 
Törésvonal keletkezett azonban az életvilág és a rendszer csúcsa között.
 
Mire újra kormányra kerülhetne a 2/3-os többséghez elegendő támogatottságú FIDESZ, már veszélyessé vált politikusi pálya, a dezintegrációs teljesítmény miatt. A FIDESZ befelé és az ellenség felé koncentráló integrációja szakadékot teremtett a függetlenek és a pártokrácia között.
 
A többi blogcikkben ezt inkább úgy szoktam megfogalmazni, hogy szétverte az életvilágot ez a politikai kurzus az elmúlt 10-11 évben.
 
A dezintegrációs paradox az, amikor az integrációs siker mellékhatásaként egy akkora dezintegrációs közeget állít elő a pártokrácia, amely okafogyottá teszi az integrációt. Kő kemény pszichológiai polgárháborút előidéző munkával beküzdik magukat a kormányszékbe, és már nem értik, hogy minek is?

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr21155300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása