Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Az erőszakra hergelés kétélű kard Pokorni szerint (is)

2009.05.30. 17:01 :: Saman

Miután a FIDESZ 10 éve építgeti azt a politikai szocializációs csomagot, aminek véleményem szerint sok köze van az ország elszigetelődéséhez, egyszer csak előáll azzal a dumával, hogy ez a nép eleve utálja a politikusait.

Mindegy ezeknek, hogy Gyurcsány, Bajnai vagy Orbán. A lényeg, hogy legyen kire fújni!

Rettenetesen örülnék neki, ha a FIDESZ tényleg belátná, hogy zsákutca az, amit eddíg nagy gonddal építgetett.

Én a magam részéről azzal mérem, hogy valódi-e ez a megvilágosodás, hogy megváltozik-e a kommunikációs kör.

Ha marad egy kis ideológus érdekcsoport hálózat, amely semmi kreatív megoldásra nem jut semmilyen területen, csak a szabványsárdobálást folytatja napestig, akkor semennyire nem érdekel, hogy a FIDESZ prédikátorok között olyat is tudnak mutatni, aki még ezt is "nem meg mondta".

Ha látok olyan minimum televízió nyilvánosságot kapott műsorokat a médiában, amely nem a lövészárkokból kilőtt lövedékek kommunikációja, hanem értelmes párbeszéd a független világgal, akkor elkezdenék figyelni arra, hogy kisül-e ebből valami egyáltalán.

A FIDESZ mindíg is egy bolsevista pártműködtetési vonalt gyakorlot, amely azt jelenti, hogy teljesen szűk kör karizmatikus rögtönzése vezeti a FIDESZT, az ellenzéküket bármikor hajlandóak derékba törni a párton belül.

Teljes mértékben arra tanította eddíg a FIDESZ az összes hálózatát, hogy miként fujják kórusban az ideológiáikat.

A társadalmi párbeszédhez ez elég rossz közeg. A párton belül is, de kifelé aztán végképp csak a szabad kommunikció leblokkolására alkalmas, másra nem.

Az sem segít a társadalmi párbeszéden, ha kiirtják a pártokráciától független sajtót, civil és tudományos discurzust.

Tényleg nehéz lesz a következő kormányciklust valami sájni hepi maszlaggal eladni.

Csak nagyobb lett a kásahegy. Pokorni is ide lyukadt ki...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr441153449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása