Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

...olvassunk bele a politikailag elfogult sajtóba...

2009.05.07. 00:59 :: Saman

Néha egy-egy ismerősöm átküld egy-egy linket, ha tudja hogy a téma érdekel.

Amikor politikai eszzéket olvasok, egyre jobban elképedek hogy mennyire vakok a szerzők a saját falkájukon kívüli világra mindkét politikai oldalon.

Két példát ajánlok figyelmetekbe. Az egyik legyen mondjuk a Népszabadságból mondjuk Szalai

A másik meg mondjuk a FIDESZ politikai szocializációs gépezet korrupciólexikonja.

A fejlesztéspolitika gyanútlan szemlélője azt hiheti, hogy a Népszabi cikk rendes tényfeltáró újságíró módjára hírt ad arról, hogy a 7000 millirádból még csak százmilliárd lett kifizetve, ami eléggé kevés, hiszen 2-3 %ról van szó.

Két logikus képzettársítás kapcsolódik ehhez. Az egyik, hogy meg kellene gyorsítani ezt az egész pénzosztósdit, mert hát szörnyű lassú. Ugyan értsük már meg, hogy előre el akarnak költeni minden fejlesztési forrást, lehetőleg a korábbi hatékonysággal.

A másik, hogy a 2004-óta tartó fejlesztéspolitikával szembe ne legyünk szivesek azt az elvárást támasztani, hogy mikor látjuk már a fejlesztési eredményket, mert az uniós pénz még meg sem érkezett valójában.

Értsük már meg, hogy ezek a jószándékú fejlesztéspolitikában dolgozó szakemberek nem tehetnek arról, hogy lényegében a lepusztulásunk felgyorsulását érzékeljük a hétköznapunkban az EU csatlakozás óta.

Ehhez mérhető hasonló gurítás a korrupció lexikon szerzőstábjának szellemi teljesítménye, akik szeint a korrupciót a napnál világosabb, hogy az MSZP és az SZDSZ találta fel, és gyakorolja az ország elpusztítása érdekében.

Ugye, mindannyian emlékszünk rá, hogy a FIDESZ idején fel sem merülhetett annak a gyanúja, hogy valami zizi van az állami pénzek körül.

Ehhez képest, mi normális emberek, ezt nem így gondoljuk. Két predátor párt egymásra mutogatva rabolja ki az országot, a mi jövőnket, ebbe a dinamikába a FIDESZ vitte bele a pártokrácia gondolkodását. Ami a demokrácia teljes felszámolásával járt.

Látszólag az ország két táborra hasadt. A nagy MSZP mellé felnőtt egy nagy FIDESZ mamut. Az MSZP társadalmi beágyazottságát immáron duplán meghaladja a FIDESZé.

Csakhogy ez a háború valójában a civil erők ellen irányult. Mindenki lehúzhatta a rollót a civil szerveződések között és a független újságírásban, aki nem fogadta el a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia előjogát az ország napi kirablásához.

Számomra elképesztő ez a vakság és nyílt seggnyalás az újságíró társadalom részéről.

 Ezek teljesen hülyének néznek bennünket!

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr431107367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása