Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Az irányíthatatlanságunk történelmi gyökerei

2011.03.14. 19:14 :: Saman

 Már régóta gondolkodom azon, hogy cikket írok arról, hogy a Globe Hoffsetde kutatási adatok tükrében egészen máshogy látom a történelmünket.

Domschitz Matyi sokszor mondogatta tréningeken, hogy a mi közösségeinkben talán azért lehet kézzelfogható erős ellenállással találkozni, mert sokfajta idegen elnyomó hatalommal találkoztunk és éltünk együtt a történelmünk során. Kialakulhatott egy olyan nemzeti rutin,, hogy ami felülről jön, az akár mennyire modern, vagy akármennyire közjó, rutinból illik ellenállni.

Nálunk a passzivitás a normális. A szolidaritást vagy a mozgalmi aktivitást nem a magyaroknak találták ki.

Megjelent most egy Vitányi Iván cikk a nol-on ami feszegeti ezt a témát.

Maximálisan egyetértek azzal, hogy itt a FIDESZ politikai marketingje előhozta a legsötétebb oldalát a kultúránknak.

Olyan, mintha vágynánk a diktatúrára, nem akarunk tenni semmit, elhitte a nép, hogy orbán majd megszervez mindent nélkülünk.

Ettől persze nem is mer semmi olyat mondani, amihez mások aktivitása is kellene, mert kiderülne, hogy nincsen a szavainak semmilyen hatása. Kiderül, hogy csak dumagép. Irányíthatóságot nem tud felmutatni semmilyen érdemi fronton.

Óriási csapda ez.

Ha megengedjük magunknak a felelőtlen semmittevést, akkor el kell viselnünk, hogy a világ gazdasági VERSENYben. Mások nem ugyan ezt a "taktikát" alkalmazzák.Mások csinálnak valamit. Ezt azt.

Az meg természeti törvény, hogy aki próbálkozik annak vagy sikerül elérni oda ahová akar, vagy nem.

Aki nem próbálkozik, az nem halad semerre!

A pártorkáciát azért hívom civilgyilkos zsákmányszerző pártorkáciának, mert ezek a pártok paktumot kötöttek a Halász-Zuschlag paktummal a politikafüggetlen civil mozgalmak kiirtására.

Ezzel lefejezték a társadalmat.

Hiába áll ki orbán és üvölti az erkélyről, hogy emberek menjetek és csináljatok valami jót.

Ez baromság. Politikai porhintés.

Cselekedni közösségekben lehetne.A közösségi szféra meg a civilgyilkos zsákmányszerző pártorkácia szabad vadászterülete.

Van egy viszonylag friss nemzetközi kultúra összehasonlító kutatás, amit 61 országban végeztek el. (Globe, majd Hoffstede). Majd minden területen borzasztó a magyar eredmény. 

Mi vagyunk a világ legindividualistább kultúrája, 3. helyen legkudarkerülőbbek, 3. hely a humánorientált skálán, a jövőorientált skálán. 

A nőies-férfias negatív eredmény és az individualizmus - kollektivizmus szerintem kitűnő táptalaj egy intézményességtagadó attitűd együttes kialakulásához. A férfias attitűdnek azt nevezik ebben a kutatásban, hogy "azért élek hogy dolgozzak", nőiesnek pedig azt, hogy "azért dolgozok hogy éljek".

Meglehet, hogy Szent István serege azért állt németekből, mert már akkor sem lehetett abban bízni, hogy mi irányíthatóságot fogunk produkálni?

400 évvel ez után is úgy néz ki egy királyi hadsereg, hogy székelyek, szászok, kunok-jászok adnak katonát. Hol voltak a magyarok ilyenkor?

A modernizáció korában is komoly társadalmi feszültség keletkezett abból, hogy a hazai modernizáció alapvetően a városi polgárság, azaz németek és zsidók erőfeszítése nyomán lendült meg. Ha a gazdasági világválság alatt etnikai kirekesztésként élte meg a magyarság azt, hogy le van maradva modernizációs lépéslehetőségek megtételében, akkor ez bizony egyenesen vezetett 600.000 polgártársunk lemészárlásához és kétmillió német kiűzéséhez. Majd a szocializmus "mindenki magyar, csak ne beszéljünk róla"- politikájához.

A mostani jobb oldali politikai marketing is azon a hullámon csinálta meg a kétharmados többségét, hogy elhitette az emberekkel, hogy a magyarokat üldözik Magyarországon.

Kirekesztett etnikai kisebbség vagyunk és ha csodatévő szentorbán nem ment meg bennünket akkor heteken belül bekövetkezik a nemzethalál.

Mindeközben eszünk ágában sincs tematizálni modernizációs kérdéseket. Az EU munkahelyteremtési eszköztára, ami módszertani kötöttség az évi 1000 milliárd Ft-hoz, egy olyan célképzet felé vezet amit például a Liszaboni egyezmény úgy fogalmaz, hogy a kormányok törekedjenek a 73% fölötti foglalkoztatottság megteremtésére az információs társadalom és tudás alapú társadalom innovációk erősítésével.

A bugris magyar politikusok ott ölik az ilyenekkel foglalkozó civil köröket, ahol érik.

Néhány esetpélda:

A "tavalyi fasisztaverseny győztese" címet kiérdemlő MSZP országgyűlési képviselő esete a LEADERrel.

Az internet analfabetizmus elleni programokból hogyan zárták ki a teleházakat

Etnikai uszítás menő, modernizáció nem menő.
 

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr402739325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása