Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A forradalmi retró

2010.08.13. 18:29 :: Saman

Tegnap a moziban elfilóztam azon a reklámon, ahol az opel retro nevezetű autóját egy John Lenon interjúval reklámozzák.

Lenon arról beszél, hogy abban a korban keresték az emberek az újjat. Nagyon szerettek volna szakítani azzal, ahogyan eddíg be volt rendezve a világ. De rengeteg régi-új dolog kavargott csak lényegében.

Elkopott ideálok, rég lerágott ideológiák, beszéd, beszéd, por és hamu.

Orbán Viktor zagyvált valamit az ideológiamentességről a parlamentben, aminek az apropóján Kállai R. Gábor írt egy cikket.

Érdekes a FIDESZ ideológia ellnessége, azok után, hogy az elmúlt 12-13 évben micsoda pusztítást vitt véghez az ideológia alapú politikai szocializációs építkezésével.

A FIDESZ miután mégsem lett ifjúsági szervezet, azaz kilépett a MISZOT-ból, és miután mégsem lett ifjúsági liberális párt holland mintára, azután vette fel a "No ideológia" identitást. Ezzel épp majdnem kiesett a párlámentből, így aztán átfestették a végtáblát polgári konzervatív polgári polgári-ra, amiből a sok polgári elkopott a civilgyilkos hatalmi központ centrifugamotor típusú karrier építés közben.

Szóval a NO IDEOLÓGIA csak egy regressziós nosztalgia Orbán részéről. Anno nem nagyon élte ki ezügyben a gyerekkori álmait, így most ezt fogjuk hallgatni egy fél évig.

Mellesleg az ideológiatagadó, ámde forradalmi percepció egy forradalmian új posztmodern barba trükk volna, amit csakis egy Orbánhoz hasonló világkultúraformáló ghénius találhat fel!

A változáshoz, különösen a forradalmi változáshoz az kell ugyanis, hogy az emberek elégedetlenek és kiábrándultak legyenek a régi rendszerrel, és legyen jelen egy olyan új keretrendszer, ami belakható, megvalósítható, adódik belőle a feladatok sokasága. :::::::::Hogyan éljünk másképp?

A pártoknak dolga ezért világos jövőképeket vízinálni. Az pl, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia által fabrikált kirekesztő gép állapothoz képest próbáljunk meg valamit, amiben nem 50%-os az aktív korú népesség foglalkoztatottsági színvonala, álá 1.000.000 új munkahely jövő hét szerdára, ez pl. egy elég világos vízió vala.

Csakhogy a forradalmi kormányról kiderül ám lassacskán, hogy nem bírja se jövőképként se gyakorlati intézkedésekként felmutatni az integráció és teljesítmény produktumokat.

Folytatódik az eszkalálódó kirekesztés, már a FIDESZ frakció is kirekesztett a döntés előkészítési folyamatokból, az egyéni előterjesztésekkel már a kormány köztisztviselői jogászai se látják a törvényeket, mert a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia sógornői tagozatának már jó kis kodifikátor kftüi is vannak.

Így aztán az 1.000.000 munkahely, azaz a magas foglalkoztatottsággal és magas minimálbérrel operáló jóléti társadalom modell be lesz utalva az ideológizálás világába.

NE NÉZZED A PÉNZTÁRCÁD! NE ÉRDEKELJEN HOGY MEKKORA A FOGLALKOZTATOTTSÁG WAZE! Mert hogy az ideolóóóógizálás! Nem érted, MAAARgit!

Régen úgy néztek ki a forradalmak, hogy eleresztettük az előző modellt és új modellt kezdtünk el követni. Az Orbáni forradalomhoz nem kell új modell.

Eleddig a Halász -Zuschlag paktum alapján fosztották ki az életvilágot, most meg lesz Halász - Halász paktum. Ez sokkal jobb mint a régi! Sőt sokkal ideológia mentesebb is! Nem kell azt csekkelni a pártlistákon, hogy ki fia bornya a tisztelt pályázó, nem kell nézni az MSZP és az FIDESZ listácskáit.

Elég lesz a szent forradalmi ideológiamentes párlisták alapján eldönteni, hogy ki tartozik a "pártunknak kedves" 1,5 % max. 3%-ba és ki tartozik a másik 98,5%-ba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr772219735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása