Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Az Élőlánc politikai tiltakozási akciója: VÉRSZÍVÓK helyett VÉRADÓK

2009.07.28. 17:50 :: Saman

 Kedves Barátom!

 
Biztos nem mondok újat azzal, hogy a rendőrség is a politikusok zsebében van. Nem engedték, hogy mi, a népszavazást akarók megtartsunk egy pár száz fős néma és békésen tiltakozó gyertyás élőláncot a Parlament körül. Seres Mária többször nyilatkozta, hogy jogtalanul akadályozták meg a képviselők elszámoltatásáról szóló népszavazást. A Parlament hozott egy törvényt: kicserélték a költségtérítés fogalmát egy másikra, és jól megemelték a fizetésüket, miközben a képviselők, ha nem adnak számlát, akkor is kapnak pénzt. És ezek után még tiltakozni sem lehet?! Pedig a parlament most üres, nyaralnak a drága honatyák!
 
A rendőrség nevetséges módon arra hivatkozott, hogy az esti csendes tiltakozás felborítaná a belváros forgalmi rendje. Hol élünk?! Mihez van nekünk jogunk egyáltalán? Vagy demonstrálni csak a molotov-koktélosoknak lehet, aki csendben és békésen akar, az meg takarodjon?
 
ERRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHATTOK.

Adj vért! A Civil Mozgalom szervezi! Élolánc helyett ez is egyfajta tiltakozás! Vérszívók helyett véradók - mennyivel jobban hangzik!
 
ÉS NÉZD MEG ITT EZT A VIDEÓT IS, MEGÉRI!

Regisztráljatok a Civil Mozgalom hálózatába! Nehogy már azt higgyék a politikusok, hogy lesöpörtek bennünket. Elég sokan voltunk, több mint 600 ezren. Legyünk akkor egymillióan a választásra! Csak az a lehetőség maradt, ha az élősködő politikusok helyett a társadalmat képviselő és hazánk érdekeit mindig szem előtt tartó, tisztességes emberek kerülnek a parlamentbe! És ez minden más problémát megoldhat. Nincs mit vesztenünk, cselekedni kell, és ebben Seres Mária már jó példát mutatott. Folytassuk közösen azt, amit elkezdett, mert ahogy a hatalom elbánt velünk, azt nem lehet szó nélkül hagyni.
 
KAPCSOLÓDJ BE TE IS KÖZÉNK, ITT MEGTEHETED.
 
Baráti üdvözlettel: Kovács Endre
 

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr591274073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása