Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Új korszak a magyar politikai életben

2009.06.08. 01:30 :: Saman

A FIDESZ ugyan hozta azt az eredményt, amit az elmúlt 7 év csődje biztosít neki, de alapvetően változik meg holnaptól a hazai politikai térkép.

A nép ráébred, hogy képes egy hegemónia teljes összeomlását előidézni a szavazásával!

Többé nem vagyunk kiszolgáltatottak!

Az is jó kérdés, hogy mit fog kezdeni a FIDESZ, aki az identitását javarészt arra építi, hogy ha nem válunk Orbán hívővé, akkor bizony jönnek a kutyafejű tatárok, azaz a kommunisták.

Csakhogy a kommunisták eléggé leszerepeltek! Az SZDSZ meglehet, hogy el is tűnt a politikai térképről!

Kiket fog most már utálni a FIDESZ? Kivel szemben fog polgárháborús propagandát folytatni?

Azt a tételt is erősen igazolta a választási eredmény, hogy az ország továbbra is józan, az Orbán-féle csapat nem növelte a szavazótáborát jelentősen. Még ebben a helyzetben sem, amikor minden szél nekik fúj.

Annyiban persze jobb a FIDESZ mint az MSZP, hogy legalább egy irányítható (mégha kézi vezérléssel is, de legalább vezethető) pártnak tűnik.

Mind az MSZP mind az SZDSZ megbukott. Ezek szerint nem éri meg 4 évig nem csinálni semmit, aztán fantasztikus ötleteket bedobni a köztudatba és szépen leszavazni a parlamentben és a párton belül.

Ezek szerint nem annyira érdekes, hogy sikerül-e kampányfigurákat - vezéreket találni valahol.

Nem ezen múlik. Program is kellene!

A Magyar Nemzet éppen ma tartott szavazást arról, hogy "hozott-e javulást a rendszerváltás az ön életében?". 66% nem elégedett a rendszerváltással.

Orbán szembe fog még kerülni ezzel a 70-80%-kal. Ha a MN olvasói között, a higgadt konzervatívoknál ekkora az elégedetlenség, akkor mekkora lehet ez a teljes társadalomban?

Én a magam részéről az LMP - HP csapatnak szurkolok. Nagyon megörültem, hogy rögtön ők az elsők a mandátumhoz nem jutott erők között, úgy, hogy közben megverték az SZDSZ-t.

A civilek már ott vannak az előszobában! Be fognak lépni! a FIDESZ látványos 14-es győzelme egy komoly esély.

Nem kell már mindkét oldallal vitatkozni. Elegendő a leendő kormánnyal szemben megmérettetni.

Szerintem az MSZP összeomlásával a népharag egyre inkább a FIDESZ ellen fordul majd.

Dolgunk az MSZP - SZDSZ pártokon számon kérni az elvesztegetett 7-8 évet. De dolgunk a rendszerváltó eliten számon kérni az elmúlt 20 év kudarcát!

Óriási lépés volt ez a választási eredmény!

De el tudok képzelni most már komoly civil előretörést. Akár 10-15%-os LMP - HP győzelmet a választásokon! Reménykedek, hogy sikerül felnőni ehhez a feladathoz!

Aztán ha a FIDESZ is összeomlik majd egy napon, úgy ahogy az MSZP, akkor egészen más lesz majd a helyzet. A nép belátja majd, hogy a "hazudtunk reggel, este és délben" - ugyan úgy Orbán politikai kultúrája, mint ahogy Gyurcsányé.

Az a kérdés számomra, hogy ez mikor következik be?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr291170540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

láz-ár 2009.06.08. 10:17:52

Óriási veszélye van az egypárt rendszernek, és a diktatúrának! A FIDESZ sohasem volt demokratikus párt! Szerintem balról is és jobbról is erősíteni kell! A Jobbik most megmutatta, hogy mennyi ,,erő" van az alulról való építkezésben!
süti beállítások módosítása