Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Megint best seller lettem?

2008.10.31. 18:14 :: Saman

Annak idején amikor a mérlegelő vita módszer keretein belül Szmicsek Gizivel összehoztunk egy füzetet az "értékelés az iskolában" témában, ez a füzet fogyott legikább a társadalmi vita anyagok közül.

Egy mai tárgyaláson megdícsértek, hogy az Országos Cigány Önkormányzat konferencián elmondott beszédem videója az egyik leg nézettebb showműsor azon a honlapon.

Már ott is meglepett, hogy mennyire hatással volt a jelenlévőkre, így ahogy belehallgattam, talán azért van, mert elég súlyos társadalmi problémákat ábrázolok higadtan és nyugodtan. Szép búcsú beszéd volt a részemről. Jól összefoglalja a blogban felállított diagnózist a hazai közállapotokról.

Nyugodtan és derűsen beszélek a ránk váró katasztrófákról. Mint akinek ez már nem számít!

Ha meg akarjátok nézni, akkor ezen a honlapon messze lent a közepén a

"Hogyan NE növeljük a hazai foglalkoztatottságot?" site alatt egy 30 perces előadás látható.

Jövő héten megpróbálom felrakni a power point prezit is ide. Lassan nekiállunk a blog könyv formájává szerkesztésének is. Két Kultúrkörös, egy zöld mozgalmár, két falufejlesztésben jártas szakember és egy roma andragógus segít készre gyúrni a kéziratot.

2 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr77742718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.11.01. 04:53:00

Kedves Sámán!

Lennének kritikai észrevételeim (is), de azokat majd máskor elmondom:-)

Ugyanakkor:

1) ugye, igazam lett, hogy könyvet kell csinálni ebből az itt bemutatott tudás- és ismeretgyűjteményből (ha emlékszel én már ezt jó fél évvel ezelőtt is emlegettem:-)

2) létezik ennek a világnak egy másik szegmentje is. Mostanában többször eszembe jutott, több okból is foglalkoztatott a kérdéskör, hát megosztom veled is: a katolikus egyház (a továbbialban Egyház:-)), úgy tudom, kész programokkal rendelkezik a hátrányos helyzetűek stb.-k foglalkoztatására. Ez vagy így van, vagy nem, de hogy érdekli őket a kérdés az bizonyos. Megpróbálhatnád fölvenni a kapcsolatot a Pázmány Egyetemen valakivel, esetleg a Barankovics Alapítványnál (igaz ez erősen pártkötődésű szervezet, de no és aztán:-)). Legfeljebb nem állnak veled szóba. Érdemes volna talán a könyv kiadásával kapcsolatban is rákérdezned, hogy nem támogatnának-e egy ilyen "ügyet". Legfeljebb..., ugye.

ü
bbjnick

süti beállítások módosítása