Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Kémhistóriák és a politika

2008.09.18. 06:10 :: Saman

Az általam időnként felemlegetett Ping Fa, aki a Sun Cu-ban a hadi stratégiáról egy olyan összefoglaló művet alkotott, amely a ami napig (immár 2500 éve) meglehetősen hasznos olvasmány, jónéhány regulát szán a kémkedésre.

Éppen ezért nem nagyon foglalkozom most azzal, hogy a politikusok lehallgatása törvényes-e vagy erkölcsileg elítélendő-e.

Egyelőre pusztán annyit hallunk a sajtóban, hogy a pártokrácia cégeken keresztül megfigyeltet egyes szerepelőket és azok vagy megfigyeltetik hogy ki figyeli meg őket és következtetnek arra, hogy ki figyelteti meg őket. Az Újhelyiék tréningjén meg nyilván egy tréning résztvevő eladta a hangfelvételt a sajtónak.

Nyilván a pártok kölcsönösen felkészülnek arra, hogy tudjanak egymás akár milliárdos nagyságrendű tolvajlásáról, így nem fogják bemószerolni egymást a nyilvánosság előtt.

Sun Cu kifejezetten előírja a háborúban álló számára, hogy szerezzen információkat az ellenfél mozgásáról és szándékairól.

Azt mondja, hogy ha a szándékait tudjuk az ellenfélnek, akkor a legkevesebb véráldozattal fogunk győzni. Így az élet védelmében köteleségünk használni ezt az eszközt.

Nálunk azért Sun Cu elvei a feje tetejére van fordítva. Nálunk ez a kémkedősdi és egymás nyilvános bezsarolása - befenyegetése éppen azt a rendszert hivatott fenntartani, ami arról szól, hogy a pártorácia ellenzéki és kormánypárti szereplői egymást támogatva rabolják ki a közkasszát és a jövőnket! Számukra személyes véráldozat, ha kevesebb képviselőjük lesz, vagy kikopnak a politikából, de ennek a háborúnak nem csak az a tétje, hogy kinek hány képviselője lesz.

A valódi tétje az, hogy az emberek érdekei megjelenhetnek-e a döntéshozatalban. Egyelőre a pártokrácia magán információjának tartja a döntéhozatalhoz szükséges közérdekű adatok nagyrészét. Valójában együtt viselnek háborút a nép ellen, a demokrácia ellen!

Épp az élet védelme, annak a 3 millió embernek a kilátástalansága kellene hogy arra sarkalja a sajtókontrollt, a tudományos kontrollt, és a civil köntrollt, hogy hozza nyilvánosságra a pártokrácia elképesztő gaztetteit. Tegye lehetővé, hogy akik lopnak, azok kerüljenek börtönbe!

Jelen esetben folyton azzal találkozunk, hogy a predátorok, amikor egymásnak tartanak előadást, egy-egy beépített emberke az ellenségtől, vagy egyszerűen csak gumigerincű zsákmányszerző kollega, aki jó pénzért még az anyját is eladná, nemhogy a pártvezéreit, egyszerűen árubabocsájtja a hangfelvételt.

Az hogy ezzel a másik karrierjét veszélyezteti, az legyen az ő godja.

Szerintem a civileknek is kellene a rendszerezett információ eszközeivel vagy a predátorok szalonpolitikai életmódjának bemutatásával évente 3-4 főmufti civilgyilkost kicsinálni. Ez azért nagyon nehéz kérdés, mert a ragadozó pártokrácia embereinek vannak fegyverei a civilekkel szemben, a civilek csak együttesen tudnának a ragadozóval szemben fellépni.

De sajnos ez olyan ritka, mint a fehér holló!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr17668964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása