Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Döbrögiország Döbrögi története

2013.05.28. 11:36 :: Saman

A lányom készített egy iskolai prezentációt az apukájáról. A gyerek szemmel felvázolt önéletrajzomhoz felhasználuk ezt a két fotót.

Amikor 2 éves voltam volt 100 libám, akik az én hangomra jöttek elő esetfelé a rétről. Amikor nyár végén ott kellett hagynom őket beültem közéjük és kértem őket, hogy ne engedjenek elrabolni innen.

kisfiulibakkal.jpg

Az országunk politikai témává tette a libák sorsát. Egy hvg cikk újra összefoglalja, hogy mi történt a hajdúság libáival.

 Ez a történet egy állatorvosi ló. Nézzük hol vérzett el a magyar:

1. Nemzetközi piacon halálos vereséget szenvedett a történet. Nincsen olyan integrációs stratégia vagy védelmi stratégia, ami védene ilyenkor. Dolga-e a politikusoknak a jövőkép vagy a 
versenyszabályok rendben tartása?

Dolga-e a civil mozgalmaknak, hogy ebben részt vegyünk?

2. Nincsen válságterv. A belföldi öldöklés fogja eldönteni, hogy ki marad talpon. A bábolnai/hajdú szembenállást politikai cunamikeltés fokozza élet halál harccá és nem piaci verseny! Az állam kezdeményez háborút azzal a módszerrel, hogy feltőkésíti / felfegyverzi/ az egyik sereget.

Egyike vagyok azoknak a civileknek, akik csináltak országos társadalmi vitákat. Többek között a mezőgazdaság témában is kezdeményeztem ilyet. Még azt sem sikerült elérnem hogy egy nyamvadt NCA forrást szerezzünk erre, pedig túl voltam egy elképesztően sikeres "Fiatalok első lakáshoz jutása és egy "Munkahelyteremtés" témájú társadalmi vitán.

3. A csata a piacon a "negatív áralku". A feltőkésített Bábolna kiéhezteti a Hajdú Bét-et. Az önmagát ellátni nem képes cégcsoport termelési költségen kénytelen értékesíteni egy olyan korban, ahol nem igen számíthat komoly hitelekre, amikor igen, akkor magasabb kamatmarzsokat kell fizetnie, és sajnos a versenytárs államilag támogatott agressziója miatt nem választhat profit növelő stratégiákat.

Mi voltunk az egyik olyan civil mozgalom, akik terjesztették a "negatív áralku - vesztes -vesztes játszma" körüli Harsányi - Neumann  féle játékleméletet. Harsányi ezért Nobell díjat kapott és a magyarok a mai napig nem fogták fel, hogy miről beszélt és mire használja a fejlett nyugati világ ezt a tudást. 

4. A politikusejtőernyős válságmenedzser lenyúlja a kasszát és jelentős válságvagyont ment át külföldi számlákra.

A nemzetközi "ki mennyit utal offshore országokba listán 12. helyen vagyunk a kirabolt országok között, ami akkora méretű országokkal összevetve, mint az orosz olajvagyon elég szép teljesítmény az adakozó kedvű népünktől /! Az erről szóló hírt megosztottam a facebook-omon.

5. A hitelezők együttműködés kényszere törésvonalakat eredményez. A beszállítók sok kicsi /sok munkahely/, vesztes helyzetben vannak, mert rájuk vonatkozik az integrációs követelmény! A nagy hitelezők, a bankok könnyedén taccsra teszik őket ebben a játszmában.

Ismerek olyan tréner kollegát, aki felszámolási eljárásoknál segít megoldásokat találni. Facilitálja az együtt gondolkodást. Ilyen esetekben felmerülhet az, hogy termelői összefogás képes más piaci csatornát találni, mint ami eddig volt neki. Dolgoztam olyan egyesülettel, akik alulrúl építkezve próbálták közösen megtalálni a közös értékesítésben rejlő lehetőségeket.

6. Maffiaország maffiapoliitkusai és maffiabírói meg maffia felszámolói boztosai teszik a dolgukat! A bíró lángszóróval öli a munkahelyeket, a felszámoló képes a feltűnő érték aránytalanság elképesztően alacsonyan meghúzott küszöbe alatt értékesíteni!  Egy normális osrszágban deportálnák az egész korrupció láncot, aki ebben a felépítményben részt vesz! Ez nem munkahelyteremtés és nem válság menedzselés! Ez pusztító öldöklés!

A II. világháború után a fasiszta németország megszabadul a fasiszta újságíróktól, tanároktól, párt aktivistáktól. Nálunk ez a társaság már tett annyi szörnyűságet, hogy listára tegyük a fő predátorokat és eltiltsuk őket a közügyektől! Egyenlőre ők ringatják magukat abban a reményben, hogy most már 70 évre bebetonozták magukat a politikai hatalomba és nekünk 0 az esélyünk arra, hogy kontrolláljuk a választott tisztségviselőinket.

7. Médiaháború folyik, a téma percepcióját eszközként használjuk annak a demonstrálására, hogy Bajnai az ragadozó vagy nem! Azt a sok ragadozótól észre se akarjuk venni, hogy itt az egész rendszer rohad! Beleértve a politikai aggitátoroktól hemzsegő sajtót, amely a civilizált népeknél őrkutyaként ott őrzi az emberek reális értékítéletét! Nálunk az ilyen politikusok "becsületét" védik?

A független sajtó felszámolása ma már befejezett tény. Tabula rasa helyzet érik. Szerintem közel az idő, amikor nagy robajjal összedől ez az egész és ismét vissza a zéróhoz helyzet áll elő a sajtó felépítésében. El kellene kezdeni gondolkodni azon, hogy ekkora IT fejlődés után hogyan lehet a sajtót a demokrácia kontroll funkciói közé  pozícionálni. Ez is egy magyar találmány. Az amerikai demokráciában Politzer József volt az, aki hatalmi ággá tette a sajtót és a politika fontos kontrolljává. Az e-demokrácia az utóbbi 7 évben megerősödött annyira, hogy erre az alapra építsük ki a sajtó társadalmi kontrollját, a hazudozás korát a maximális átláthatóság váltsa fel!

8. Ez a fajta "integrációs teljesítmény" azt a jutalmat kapja, hogy Bajnai az évi 1000 milliárd EU pénz munkahelyteremtés célú modernizációját koordinálja vagy 5 évig, majd miniszterelnök lesz.

Ebben az időben én lefolytattam egy "Munkahelyteremtés" társadalmi vitát és felépítettünk egy "Munkahelyteremtés.hu Programot", amely az 56 EU pénzből finanszírozott szolgáltatást tette átláthatóvá a szakma számára. Külön szedtük a pénzt, a rendszerezett információt és a szemléletformáló segítséget nyújtó szolgáltatókat. Soha nem ült le velünk civilekkel tárgyalni ez a tolvaj MSZP vagy FIDESZ csürhe, pedig mindíg megporóbáltunk tárgyalni az aktuális kormánnyal

9. Majd ő lesz az egyedüli csodatévő szentember, aki a FIDESZ maffiapárt elleni ellenzéki összefogást koordinálni tudná! Ha tényleg ő lesz az ellenzék feje, akkor ez a maffiakorszak tovább eszkalálódik! Van még mit ellopni?

Ebben az időszakban én már kiégtem mint magyarországi civil közösségfejlesztő. Elhagytam az országot és Angliában szakácskodom. Nem tudom letenni a hazai civil érdekvédő ruhámat. Ma is minden nap felmegyek a nol.hu-ra és a hvg-re és leírom ezeket.

Ha háborog a lelkem, ma is kimegyek a libáimhoz. Itt Londonban rengeteg a bevándorló liba. Ők Kanadai ludak. Átsétálok a Forest Gate parkjába a tóhoz. Leülök közéjük és olykor sírok.

 

2011-06-25 12.24.03.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr175328864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása