Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A gorillademokrácia alkotmánya és a nép

2012.01.03. 21:29 :: Saman

 A demokratikus versengés új szabályai úgy néznek ki, hogy a FIDESZ alfa hímjének a következő 40 évre vétó jogot biztosítunk a mi szabad akaratunkból.

Orbán Viktor ejstandolta az országot és titkon abban reménykedett, hogy csínytevését senki nem fogja észre venni.

Tegnap az Operaházi bulira elment néhány hívatlan vendég. Úgy 100.000.

Világosan kezd kikristályosodni, hogy ez a tömeg, "az utca embere", nem az MSZP tagság, nem a JOBBIK militarista mozgalmai. Megtűrik őket, de nem ők vannak többségben. Ennek a tömegnek elege van a jobbra-balra huzavonából. 

A civilgyilkos zsákmányszerző párttitkárkaszt addig-addig rángatta az oroszlán bajuszát, hogy az felébredt.

Belátják az eddig politikailag passzív emberek tömegei, hogy a politika agresszivitása így is, úgy is bekopog az ajtón. Befurakszik a televízióba, az iskolába, az egyetemre, a bankokba, a kocsmákba, a temetőkbe.

Ez a tömeg most visszamorog. Tízezrek üvöltik az utcán, hogy ELÉG!

Örül a szívem, amikor a tüntetésről szóló felvételeket nézem a neten. Olvasom a híreket a hazai és a nemzetközi sajtóban.

 Hosszú út van mögöttünk, amíg eljutottunk ide.

Ezen az estén már világos, hogy félre állították az útból a régi arcokat. Nem kértek a pártokráciából, Újhelyiéket meg is köpködték.

Azok, akik felelősek ezért az egyre csak mélyülő krízisért ideje, hogy ne álljanak ki a tömeg elé, megfogalmazni, hogy mi fáj, hogy mi a közérdek, hogy mit tartunk problémának, hogy mit kellene tennünk.

Ezek az emberek megmutatták orbán pereputtyának, hogy nincsen mandátumuk arra, amit tesznek!

Reménykedem, hogy a magyar polgár felébredt és elsöpri valamilyen módon ezt a kirekesztő konstrukciót, amit orbánék összeeszkábáltak az Ipodon.

1000 év alatt jutott nekünk elég kirekesztés!

Elég volt!

 

 

1 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr263517653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gwen-Virág 2012.01.04. 12:48:40

Hát hiába örül a szíved, mert úgysem történik semmi, ha egymillióan mennénk ki, sem történne...
süti beállítások módosítása