Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Egy társadalmi tervezés reményt ígérő erő

2011.10.19. 21:27 :: Saman

 Nagyon reménykedem abban, hogy eljön az a kor, amelyben megteremtődnek annak a feltételei, hogy Magyarországon "részt vehessünk a saját sorsunk alakításában".

A FIDESZ lufiai - lózungjai sorra pukkannak ki.

Egyre kevesebben hisznek a civilgyilkos zsákmányszerző párttitkárkasztnak. A kirekesztés napja leáldozott!

Durván lejáratták magukat és minden esély megvan arra, hogy ebből a piros sarokból nem jönnek ki KO nélkül.

 

 

„Amikor megláttam a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, meg a nyilatkozatát, a nyilatkozatnak a rendszerét, meg a rendszernek a nyilatkozatát, akkor azt gondoltam, hogy ez nem biztos, hogy az én rendszerem lesz. Sajnos az elmúlt másfél évben napi szinten kapom a megerősítést arról, hogy valami gond van a rendszerrel. Nekem nem tetszik a Fidesz-rendszer, nem tetszik a gőg, nem tetszik a hatalmi önkény, nem tetszik az, hogy mindent jobban tudnak, hogy senkinek a véleményét nem hallgatják meg.
Nem tetszik, hogy most már nem csak leszakadunk, de el is szakadunk a nyugattól, ez az egész nem tetszik. De nem csak a Fidesz-rendszer nem tetszik, hanem a nagy rendszer se tetszik, az ami körbevesz minket: a kilátástalanság, a rosszkedvűség. Az, hogy most már igazából nem az a ciki, hogyha valaki szídja a cigányokat, hanem az a ciki, ha nem szídja a cigányokat.
Meg az sem tetszik, hogy itt vagyok harmincöt évesen és huszonegy éve van demokrácia és nem tudok egy olyan pártot mutatni, akire nyugodt szívvel tudnék szavazni. De nem csak pártot nem tudok mutatni, hanem gyakorlatilag hiteles embereket se nagyon látok a politika környékén sertepertélni. Ez nagyon nem tetszik.

Ami tetszene, az valami olyasmi rendszer lenne, ahol mindenki összefog és megpróbálunk valahogy egy irányba haladni, és az embereknek valaki végre veszi a fáradtságot így huszonegy évvel a kommunizmus vége után, hogy megmagyarázza, hogy nincs olyan, hogy állam bácsi, hanem mindenkinek tenni kell azért, hogyha azt szeretné, hogy jobb legyen az ő meg az ország sorsa. Szerintem nagyon fontos lenne, hogy sokan legyünk október 23-án, hogy megmutassuk, sokan vagyunk, akiknek ez a rendszer nem tetszik, de ennél talán egyel még fontosabb lenne, hogy beszéljünk arról, hogy milyen rendszer tetszene. Hogy mit szeretnénk és azt hogy szeretnénk elérni. Ez nagyon tetszene nekem. Ha lenne egy ilyen rendszer, ahol mindenki elmondaná, hogy mit szeretne.”

Nem tetszik a rendszer?! Tüntetés!
2011. október 23., 16:00 15:00, Szabad sajtó út

https://www.facebook.com/event.php?eid=229820553736978&ref=ts

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!

 

Örülők, hogy erre a magaslatra is elértünk.

A felismerés megszületett!

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr443316127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása