Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Édesapám, válassz nekem egy asszonyt!

2011.09.05. 19:26 :: Saman

 Ma volt egy aranyos sztori a melóhelyen. A magyar barátom szobája alatt lakó muszlim pár elvált. A taxisofőr férfi hozott egy feleséget, aki otthon ült unatkozott. Kérte a férjét, hogy had tehesse le a jogosítványt. Meg is lett a jogsi, a férj vett egy autót is az asszonynak, aki ezen a ponton szépen összepakolta a motyóját és "Szervusz kedves Uram!"

 
Van egy szintén muszlim fiatal kollegám, akinek elmesélte az esetet. Ő már ült lakodalmat 4 éves korában, lassan neki is megékezik a felesége, akit lényegében most fog megismerni. 
 
Mesélte neki a magyar kollegám, hogy szánjon időt a kapcsolat megalapozására, mert esetleg úgy járhat mint ez a pár. Beszéltek arról, hogy esetleg ő engedné-e dolgozni a feleségét. Mondta, hogy persze, ha akar, de csak olyan helyen, ahol csak muszlimokkal érintkezik.
 
Némi zavart hangulat támadt.
 
Erre a muszlim srác:
 
Megértettem mit akarsz mondani! Én soha nem fogok kocsit venni a feleségemnek.
 
Számomra ez az eset mutatja, hogy abban a kultúrkörben a női szereppel kapcsolatban áttörhetetlen az "ember eszköz" attitűd.
 
Ez már ott kezdődik, hogy hagyományosan NEM az ember szuverén döntése a párválasztás. Azok, a párok, akik megszegik ezt a tabut, azok kiközösítésre számíthatnak a teljes nagycsalád részéről.
 
Ez a mi nyugati "szuverenitásban" gondolkodó fejünknek felfoghatatlan.
 
Viszont működik, mint a szuperego alapú kultúrák nagy védőbástyája.
 
Eddig három konyhai stábban dolgoztam, mindhárom stábban együtt muszlimokkal.
 
Az első konyhában a főszakács, itt a helyettes. Mindketten többször elváltak. Abban a kultúrkörben szinte lehetetlen, hogy ilyen esetben a nő ismét férjhez menjen.
 
Nem tilos, de senkinek a szülei nem választanak ilyen nőt.
 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr323204794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. v.b.1990 2011.09.07. 00:28:45

Érdekes és tanulságos történet történet. Ez is bizonyítja,hogy a muszlimok nem képesek a korral haladni és hogy mindenféle újítástól mereven elzárkóznak.
süti beállítások módosítása