Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A civil szektor mint munkahelyteremtési potenciál

2011.06.04. 11:16 :: Saman

 Az NCA szétverése körüli hetekben az egyik "szakértő" csoport arról készített kutatást, hogy micsoda felvirágzás elé néz a civil szektor.

Mostanában a Halász - Zuschlag paktum helyett az a kedvenc vesszőparipám, hogy a jóléti társadalom magas foglalkoztatottságra és magas minimálbérre épül.

A jóléti társadalmakban a magas minimálbérre és erős középosztályra épülő jövedelmi viszonyok biztosítják a III. szektor függetlenségét.

Nálunk a Halász - Zuschlag paktum és az utána következő 13 éves pogrom, különösen az utolsó év történései reménytelenné teszik azt, hogy a III. szektor különösebb foglalkoztatási potenciállal bírjon.

Itt Londonban vannak olyan egyesületek, amelyek 1400 szociális munkást és kétszer ennyi kétkezi munkást alkalmaznak mondjuk házi gondozás területén végzett szolgáltatásokra.

Egy ilyen nonprofit szektornak van tudománya, tréning piaca, érdek képviselte stb. stb. stb.

Nálunk ami kiépült a rendszerváltás körül az földig romboltatott a Halász-Zuschlag paktum által. Már munkahelyteremtési vagy civil érdekvédelmi kérdésekben is olyan utolsó mohikánok nyilatkoznak, mint a NIOK, Ökotárs vagy a Természetjárók Szövetsége.

A szektor korai halála jól mutatja, hogy a társadalom önvédelmi rendszere milyen állapotban van. 

A részvételi demokrácia azt jelenti Magyarországon, hogy kockakővel és Molotov koktéllal dobáljuk a rendőrök fejét.

Vagy azt, hogy a rendőr szakszervezetek szegfűt és narancsot kötnek egy akasztófára?

Már nem is tudom.

A blogomban igyekeztem lejegyzetelni, hogy mit kezd a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia az évi 1000 milliárd Ft EU fejlesztési pénzzel.

Mi történik ezekkel az EU által sokszor módszertanilag kötött fejlesztésekkel idehaza / LEADER, EQUAL, foglalkoztatási paktum, TÉSZ, szociális szövetkezet stb. stb./

Hogyan változik a procedúrák által garantált társadalmi hasznosság valami mássá. Valami magyarossá.

Garantáltan nem társadalmi hasznossággá.

Az EU pénzeket minimum 30%-ban humánfejlesztési kihívásokra kell költeni, de még 2003-ban meghallgattuk a civilgyilkos zsákmányszerző párttitkárkaszt prominenseitől, hogy az okos országok inkább 70%-ot költöttek ilyesmire. Akik beruházásokra költöttek, azok nem profitáltak jól.

Az pl lehetne humán fejlesztési kihívás, hogy a III. szektorunk mondjuk a jóléti társadalmakhoz képest vagy mondjuk Szlovákiához képest vagy Szlovéniához képest durván alulfejlett foglalkoztatási szemmel nézve.

A civilgyilkos zsákmányszerző párttitikárkasztban fel sem merült ilyen strukturális problematika.

E helyett a civilgyilkos zsákmányszerző párttitkárkaszt sógornői tagozatának feltőkésítése érdekelte őket leginkább.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr982956062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása