Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A FIDESZ meg a lakáshitel hegyomlás

2011.05.31. 10:00 :: Saman

1998-ban, abban a 3-4 hónapban, amikor még demokrácia volt, szerveztem egy országos társadalmi vitát a "Fiatalok első lakáshoz jutásáról".

 
Azt a kérdést vetettem fel, hogy ha 60%-os önrészt kérnek a bankok, ami a hazai diszkrecionális jövedelemből optimális esetben 60 éves korunkra produkálható, akkor mi lesz a mi generációnkkal?
 
Az új FIDESZ kormány nem tárgyalt velünk, de szinte az összes lényeges kérésünket megvalósította az új lakáspolitikai intézkedésekben. Bevezettetett újra az elérhető lakáshitel, igaz egyenlőre csak a köztisztviselőknek, de pár év alatt már a piacon dolgozókat is érintette ez az ügy. A bankok nyitottá váltak a hitelezésre.
 
A sors iróniája, hogy most a FIDESZ-nek kell rendbe tennie ennek a rendszernek az összeomlása utáni állapotokat.
 
Továbbra is kérdés, hogy mit kezdnek a rendszerváltás utáni generációk a sorsukkal, úgy tűnik egyéni megoldásokban gondolkodnak, aki teheti elhagyja a kultúráját a kilátástalanság és a lakáskérdés miatt.
 
Világossá vált, hogy közállapotok nem fognak törődni ezzel a magán bajunkkal. Olyan mértékű elvándorlás várható, ami társadalmi méretű hullámokat ver.
 
Véleményem szerint az egésznek az az eredője, hogy a magyarok nem veszik  komolyan azt, hogy a jóléti társadalom magas minimálbérre és magas foglalkoztatottságra épül.
 
Mielőtt kijöttem Angliába szerveztem egy pont akkora társadalmi vitát a "Munkahelyteremtés" kérdésben.
 
A mai napig nem találkoztam olyan újságíróval vagy politikussal, aki szerint ez érdekes lehet, beleértve az LMP-seket.
 
Mind a társadalmi vita intézmény sajtó megjelenése, mind a "jóléti társadalom" kérdéskör megjelenése elképesztően elégtelen.
 
A két kampány között az a különbség, hogy az elsőnek több mint 100 sajtója volt, az utóbbinak csak 14 internetes cikk.
 
Mivel a web-2.0 lehetővé teszi, hogy egymagam felszólaljak adott internetes terekben, így lefolytattam egy politikai tiltakozási akciót, a "Ludas Matyi kampányt" a Népszabadság kommentelős felületén, több mint 1000 cikkhez kommenteltem oda, hogy a "Halász - Zuschlag paktumra" vezethető vissza a hazai demokrácia kilúgozása.
 
 

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr342945404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása