Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Az emocionális ajánlatunk európai fogadtatásáról

2010.12.29. 09:33 :: Saman

A lekisebb királyfi meglátta a nagy palotát, fogta buzogányát és előre vetette.

A buzogány keresztül törte a rozettás ablakot és épp az ebédlőasztalon landolt.

Fenséges étlek és italok repültek az emberek ruhájára, az udvari bolond arcán ki is csordult a vér, óriási pánik tört ki, hogy valami terrorista hun sereg érkezik.

A legkisebb királyfi belépett a báltermebe és így szólt:

Most fél évig én leszek az Európai Unió döntéshozó gépezetének facilitátora.

A hazai anyagból készült politikusi garnitúra nagyjából annyira betegesen intézményességtagadó, mint az egyszerű magyar ember.

Ez az amtőr reflex, ami Szíjártótól elhangzott egy kitűnő iskolapélda.

A mi civilgyilkos kultúránkban szokás elvitatni másoknak a szóláshoz való jogát, például azzal, hogy ők más politikai oldalhoz tartoznak, tehát ebből logikusan következik, hogy ők nem is emberek, vagy legalább is bolondok, akiknek a véleményére a közbeszédben semmiképp nem szabad figyelmet szentelni, sőt az a közélet a jó, ahol nem is hangzik el a véleményük.

Jelen esetben ez a kommunikációs csörte azon a ponton mogyorózza meg Jean Asselborn és a médiatörvény esetét, hogy ennek az úriembernek van-e mandátuma?

Eljutottunk oda, hogy ezt már nem csak a mi törzsies világunkban kérdőjelezzük meg, hanem az intézményeségtagadó attitűdöt exportálni próbáljuk.

Erre persze az európainak kigúvad a szeme.

Visszakérdez: "Mit jelent az a kérdés, hogy "van-e nekem mandátumom?" Nem látod, hogy "miniszterelnök helyettes beszél? Nem látod, hogy mit mond?"

"Nem hiszed el, hogy pár nap múlva személyesen is el fogunk beszélgetni erről a kérdésről?"

"""""a luxemburgi kormány nevében beszélek.Biztosíthatomönt: az emberi jogok és a demokratikus jogok védelme kapcsán a miniszterelnöknek nincs az enyémtől eltérő véleménye...” """"

Te hogyan fogod prezentálni, hogy valaha bárki mandátumot adott neked arra amit csinálsz? Persze nem az itt a kérdés, hogy a főnököd adott-e rá utasítást!

MANDÁTUMRÓL BESZÉLEK!

Egy elidegeníthető, intézményesített üzenetről van szó.

Nem a személy az érdekes, hanem az üzenet. Nem a postást a kérdéses, hanem a levél tartalma!

Nem lehet vele szemben az "aki rossz hírt hoz, karóba huzatik" reflexet alkalmazni, mert ő egy másik ország követe!

Ami az üzenet tartalmát illeti, épp arról beszél, hogy a Dzsingisz Kán reflextörvény ellen szólalt fel. Az európaiak szerint elfogadhatatlan a problémák kimondásának szankcionálása! A demokrácia alapját támadó humán agresszióról van szó! Struktúra által támogatott csibészségről! Piti lótolvaj szinten folyik az uralkodás! Egy ilyen "uralkodó" akar most régnesesdit játszani az európaiak udvarában?

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr442545553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása