Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

"Éhes farkasként száguldanak végig a síkságon, nyomugban halál és pusztulás"

2010.08.24. 11:28 :: Saman

Egy közösségfejlesztő kollegám írta az alábbi esetpéldát:

 

,,Leszólnak fentről”

 

20 éve vagyunk benne a demokráciában, de még mindig ott tartunk, hogy ,,leszólhatnak fentről.

 

Történt ugyanis a mi kis falunkban, hogy a választási kampány, kopogtató cédula gyűjtési hajrájában leszóltak fentről a FIDESZES aktivistáknak, hogy ,,2 millió cédula rendel”. Ez volt a felsőbb utasítás (országos). Erre jött a helyi Fidesz elnök, aki egy szociális szolgáltató civilszervezetet is vezet, miközben még önkormányzati képviselő is, aki eldöntötte, hogy polgármester lesz. Narancsos szelek fújnak, megpróbálja, hátha…Igaz az előző ciklusban is indult, és a 2 314 szavazópolgár szavazatából 103 db-ot sikerült megszereznie.

Gondolt egy nagyot, mivel az egyesület szociális foglalkoztató is egyben ( csökkent munkaképességű embereket kellene felkészíteni a munkaerőpiacra, igaz térségi szinten), kihasználja a lehetőséget, és kiküldi a rokkantakat kopogtató cédulát gyűjteni!

Hol itt a hiba?

Mi is a civilszervezetek alapító okiratának első pontja?: ,,nem támogat politikai pártokat”!

Nem beszélve arról, hogy MSZP-s, sőt MSZMP-s dolgozója is van az egyesületnek, akinek hitelesen kellett bizonyítania, hogy mostantól mindenre megesküszik, hogy Ő narancsos lesz!

Több napon keresztül járták a falut a kiszolgáltatott emberek, hogy a szerepzavarban lévő FIDESZ elnök, szociális szervezet elnök, önkormányzati képviselő asszonynak, cédulákat gyűjtsenek. Közben a falu lakosai háborogtak és köpködték az ártatlan, kiszolgáltatott embereket.

 

Hát miféle ország ez, hogy itt más semmi sem szent?

Miért kell a szociális szférának bekapcsolódni és szerepet vállalni a politika fertőjéből?

Ki védi meg ezeket a kiszolgáltatott embereket ?

Szegények, már tudják, hogy a következő feladat az lesz, hogy a cigánytelep lakói kell rábírni a választás napján, hogy szavazzanak a Fidesz jelöltjére! Egy másik kiszolgáltatott társadalmi csoportot, a cigányságot is felhasználják!

1 komment

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr452243459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.08.24. 12:51:11

Pontosan ezért szemétség ez az ajánlási rendszer, ami nem más, mint NYÍLT szavaz(tat)ás! Ráadásul ezalapján egyből listázzák is a zembereket...

Még az sem megoldás, hogy "add csak oda nekik, aztán majd a fülkében megcsináljuk az ellen(ük)-forradalmat" - hiszen akit nem ajánl elég (nyíltan bátor) ember, arra már szavazni SEM lehet majd "titkosan". :(
süti beállítások módosítása