Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

A pártsajtók és az internet kora

2010.08.19. 14:45 :: Saman

Az alternatív nyilvánosság blog beszámolt egy újságíróknak szóló szakmai rendezvényről, ahol az internetes sajtó hatásáról is esett szó, a sajtó szerepére.

Én örülök az internetes közbeszéd kialakulásának, mert egy új korszakot nyitott meg.

Szélsőséges esetben egy egy technikai újítás megjelenése tarvágás szerű pusztítást tud előidézni a régi struktúrákban.

Az üzleti életben be lehet azonosítani néhány "vissza a zéróhoz" versenyhelyzetet. Ilyen például a svájci óragyártás monopóliumának összeomlása a digitális kütyük megjelenésével.

Az internetes blogokat az élet szerkeszti, nincsen fölöttük az "ember megszervezi az embert" logika.

Technikailag a belinkelésekkel tetszőleges mennyiségű háttér következtetést vagy adatforrást be lehet linkelni.

El lehet tolódni abba az irányba, hogy a vélemény és a mögé tartozó tények világa háttér - előtér viszonyba kerül egymással, de egyaránt ott van mindkettő.

Ezért az újságírás leleplező jellege társadalmiasul. Kikerült a profik kezéből. Nincsen a szerkesztő moguloknak és a civilgyilkos zsákmányszerző pártokráciának vélemény monopóliuma, mert a 90-es évek után hülye ötlet ilyesmit építgetni.

A saját kardjukba dőlnek bele azzal, hogy a sajtó tulajdonosi kontrollja szerepben blokkolják a nyilvánosságot.

A közéletben, a kivívott elfogadottságokért folyik a harc, a versengés. Ezeknek meg már annyi vaj van a fülük mögött.... Amikor a FIDESZ elsöprő győzelmet aratott az EU választásokon, egyből arról írtam cikket, hogy íme a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia megpusztult. Nem csak az SZDSZ része, nem csak az MSZP része, hanem a FIDESZ is. Az általuk összetákolt felépítmény egyik tartó pillére megroggyant, így a másik lóg a levegőben.

1998-ban szerveztem egy országos társadalmi vitát a "Fiatalok első lakáshoz jutásáról". Anno annak több mint 100 sajtója volt. 3 szor voltunk Népszabi címlapon, a Nők Lapjától a Duna TV-ig, szinte minden megyei lap többször tudósított a lakossági fórumokról.

2007-ben ugyan úgy 20 lakossági fórumból álló kampányt szerveztünk a "Munkahelyteremtés" témában. Gyakorlatilag 0 volt a sajtója.

Mivel van internet, ezért tettem azért, hogy a civil közegek tudjanak róla, hogy a ez a példa például kitűnően mutatja, hogy a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia teljes mértékben megszállta a sajtót, és megtiltja, hogy független állampolgári önszerveződés részt vegyen ezen a csatornán a társadalmi tervezésben.

Az e-demokrácia kora elkezdődött. Ha nem tűnne fel a civilgyilkos szákmányszerző pártokráciának... két internetpárt van a parlamentben, pedig az 5%-os belépési küszöböt társadalmi önszerveződésként lehetetlen átlépni.

reszvetelidemokracia.blog.hu
munkahelyteremtes.hu
kultukor.nolblog.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr132230716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása