Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Demokráciahomokozó FIDESZ módra

2010.06.21. 09:26 :: Saman

A nol-on megjelent egy cikk arról, hogy ma a FIDESZ az Országos Választási Bizottság totális megszállására készül.

Bevallom a cikkből ennyit olvastam el:

"Könnyen a politika áldozatává válhat egy független intézmény. "

Mivel folyamatosan jegyzetelem azt, hogy miként esett el az összes demokratikus kontroll, így nem értem, hogy mit jelent az, hogy "EGY"!!!!

A Tarka Magyar levlistára írtam egy cikket anno arról, hogy a szalonpolitizálás kirekesztettsége és a részvételi demokrácia, a legális és az erőszakos állampolgári részvétel kiad egy diagrammot.

1. A legális - bevett és szalonpolitizálós tartomány a párbeszédre épülő demokrácia modellje, ahol intézmények azért mégis csak folytatnak érdek egyeztetést.

2. A civilizált kultúrával megáldott kultúrákban az érdekegyeztetés leér az állampolgári kisközösségi szintig. Ezt nevezik részvételi demokráciának.

3. A barbár megoldások és széles tömegek részvételével járó tartomány az ír típusú terrorizmus, ahol széles társadalmi bázisa van annak, hogy évtizedekig tartó polgárháborúban tematizálja az ország lakossága, hogy valami nem tetszik neki.

3. A barbár megoldások, de szűk csoportok harca a politikai elit ellen, az a baszk típusú terrorizmus, ahol a lakosság a politikai intézményrendszerben résztvevőket kezdi el fizikailag fenyegetni és ölni.




A FIDESZesek nem félnek.

A politikai elitben főként a Századvég politikai iskola és az ELTE jogi kar politológusai adják a politikai tudományokban "művelt" derékhadat.

Ehhez képest a FIDESZ politikai szocializációs mákonyától megvadult parasztok nem veszik észre, hogy a tűzzel játszanak.

Nézzük, hogy itt a blogon milyen története rajzolódik ki az egyre inkább felvirágzó hazai terrorizmusnak az elmúlt 3 évben.

1. Orbán megint elveszíti a választásokat és ezért kialakul egy rohamcsapat, akik minden utcai politikai szónoklatnál elmennek "Gyurcsány takarodj!" mantrákat zengedezni. Nem szépen, de jó hangosan! Rendszeressé válik a hangerő alapú utcai politikai tiltakozás, hídfoglalás, hídfoglalás II, amit inkább a rendőrség szervez, mint a résztvevők.

2. Az öszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után utcai zavargások törnek ki. A rendőrség fél beavatkozni. Rendszeressé válnak az utcai zavargások a nemzeti ünepeken.

3. A 2007-es Pride után 12 meleget megtámadnak a skinheadek. Először fordul elő, hogy civil csoportok civil csoportokat támadnak meg. A rendőrség nincs jelen.

4. Megalakul a Magyar Gárda, mentelős demonstrációkkal fenyegetni kezdik a cigánytelepek lakosságát.

5. Gyilkosság sorozat kezdődik, etnikai alapon elkezdenek sörétes puskákkal öldökölni.

6. A politikusok lábtörlőire molotov koktélokat dobálnak "emberek".

7. A választási kampányban Mesterházy Attila kifejtette, hogy az apukája orvosterroristáktól tart, fél, hogy walaki, amolyan állampolgári politikai tiltakozási akció keretében benne felejti a zollót.

8. A választási kampányban politikusok olyan köpködőversenyt rendeznek, ahol bűnöző politikai kasztról és annak börtönbe csukásának szükségességéről folyik a discurzus. A legszebb rokokó stílusú nyilatkozatokat a FIDESZ képviselője teszi: "véget kell vetni annak, hogy néhány ezer gátlástalan karrierlovag, seftelő és hivatásos bandita és politikai bűnöző tízmillió magyar állampolgárt terrorizáljon".

9. A választások alatt a FIDESZ és az MSZP az OVB-ben gyalázatos módon csak aztért megtámadták a CM az LMP és a JOBBIK országos listáját, hogy ezzel a procedurális indokkal kizárhassák a választási bizottságból az új belépők képviselőit.

10. Két internetpárt bekerül a parlamentbe, az 5%-os választási küszöböt először lépik át állampolgári önszerveződésekre épülő mozgalmak, a JOBBIK a "20 évet a 20 évért" szlogent hangoztatva ér el választási sikert.

11. Belügyminiszter lesz egy olyan "vállalkozó", aki piacvezető azon a piacon, ahol örző védő cégnek álcázott szabad csapatok védelmi pénzeket szednek az éjszakai mulatóktól. Az ország elveszíti turisztikai bevételeinek jelentős részét, az utcai zavargások és a negatív országimázs miatt. Ez volt az egyetlen diverzifikált gazdasági húzóágazatunk.

12. A Halász - Zuschlag paktum FIDESZ oldali koordinátora, aki a politikafüggetlen civil mozgalmak likvidálását koordinálta 1998-tól, "Civil kapcsolatok" államtitkár lesz a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban.

13. 2004-től kezdve előbb évi 700 ezer milliárd Ft-öt, majd 2007-től évi 1000 milliárd Ft EU fejlesztési pénzt költ el a FIDESZ és az MSZP úgy, hogy félretolják a szakértői pontozásokat és csak a pártlisták alapján osztanak fejelsztési forrásokat. A civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia sógornői tagozata felé nincsen semmilyen "társadalmi hasznosság" elvárás, úgy költjük el ezeket a pénzeket, hogy nincsen ennek munkahelyteremtési hozadéka.

13 + 1. A FIDESZ 1998 óta hadviselést folytat a független kontroll intézmények ellen. Elveszítette kontroll szerepét a civil érdekképviseletek világa, a sajtó, az ügyészség, a bíróság, a rendőrség, az Alkotmány Bíróság, az OVB, az Állami Számvevő Szék.

Szólj hozzá!

Közösségi HR Társadalmi tervezési folyamatok támogatása. Munkaerőpiaci reintegrációs projektek előkészítése Részvételi Demokrácia Hálózat civilmandatum@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr342097313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása