Hungarian Participation Democracy's Ghost.

I have been a community development social worker and NGO activist from 1988 until 2007 back in Hungary. I am using the democracy development single issue movement points of view to let people understand the current affairs. During the first 7 years I wrote nearly 1000 articles about employment, democracy development, agriculture NGO situation. After this election I decided I turn my blog to English.

Kommentek

RSS Feedek

RDH Blog - RSS 2.0 hírcsatorna

Veteránok és a zifjak, a BIT hatása a hazai közéletre

2010.03.29. 15:35 :: Saman

Mesterházy kampánybeszámolójának azt a címet adták, hogy "Orbán hozzám képest veterán".

Valójában ugyan arról a generációról van szó, az MSZP legnagyobb lobbicsoportja és a FIDESZ egyívásúak. Vannak olyan egészen fiatal mókuskák, mint Zuschlag de vannak közöttük az ötvenes éveikben járó emberek is.

Ennek a korosztálynak már nincsenek elvhajhász ambíciói. Letettek arról, hogy a demokrácia elveket követve épüljün valamilyen stratégia felé.

Puszta pozíció harc, amiben minden eszköz megengedett.

Ezt kaptuk az MSZP-s BIT csapattól és ez a FIDESZ ars poetikája is.

Ennek a csapatnak az a mantrája, hogy megvolt a szavazati többségünk vagy nem. A döntések tartalmát illetően bármikor bemutatják utólag azt a mandátumképzési kultúráról szóló performance-t, hogy hátat fordítanak az őket számonkérőknek és letolják a nadrágjukat.

Az MSZP-ben a Horn kormány ideje alatt integrálódott be a Mesterházy koroszálya. Amolyan vezetéklóként megjelentek huszonéves figurák, majd a régi KISZ-es társasággal együtt megalkották a BIT frakciót, amiben a velük együttműködő idősebekkel együtt kétharmados többségük volt a frakción belül.

Horn még elbírt ezekkel az oligarchákkal, de a FIDESZ kormányra kerülésekor már kifejezetten szerette, hogy a 23 éves Zuschlággal elég tárgyalni.

Elkezdődött a Halász - Zuschlag paktumra épülő korrupciós rémkorszak, aminek egyelőre nem tudjuk a végét, hiszen a FIDESZ hívők még ebben a pocsolyában szeretnének dagonyázni.

A demokrácia megújításáról és a korrupció elleni fellépésről érdekes egy olyan figurát hallgatni mint Mesterházy.

El nem bírom képzelni, hogy van a képén bőr ilyeneket mondani? Épp az ő pártépítő stílusa ez, csak mellékhatásként megszűnik a közügyekről szóló discurzus, kiüresedik a demokrácia, megszűnt a független sajtó. Magyarul belepusztult az ország. Ezt korábban 60%-ban a FIDESZ-nek 40%-ban a BIT-nek köszönhettük, ma már inkább 60%-ban a BIT-nek és 40%-ban a FIDESZ-nek köszönhetjük.

De most megint váltóhelyzet lesz..

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszvetelidemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr941877923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása